Augustinusparochie in Hart voor Barendrecht

HvB 2019
HvB 2019

Op dinsdag 28 mei zijn interviews te beluisteren die opgenomen zijn rond de viering van de Augustinusparochie op zondag 19 mei. Voorganger was pater Urbanus Kioko. Tijdens deze viering deden zes jongeren de eerste communie.

Voor de jongeren en hun familie is dit een feestdag. Ze doen voor de eerste keer mee met de communie en horen daarmee echt tot de gemeenschap van de Katholieke Kerk. In de dienst brachten de jongeren het brood, de wijn, de kaarsen, bloemen en de opbrengst van de collecte naar de tafel. De communicanten en hun familie mogen als eerste aan de tafel van de Heer eten. De jongeren die voor het eerst communie deden zijn afkomstig uit verschillende landen. Mensen die vanuit andere landen in Nederland zijn komen wonen en Katholiek zijn, sluiten zich in Nederland vaak aan bij de Katholieke kerk. Vanwege de meer multiculturele samenstelling van de Katholieke Kerk is het ook wenselijk dat het tekort van paters in Nederland aangevuld wordt met paters uit andere landen. Pater Urbanus Kioko is afkomstig uit Kenia en dient nu de R.K Federatie Heilige Maria Magdalena, waar ook de Augustinusparochie onderdeel van is.

 


Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Zij is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het nabeluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda zie: www.hartvoorbarendrecht.nl