Binnenland goed vertegenwoordigd op streetball masters

Op het Schouwburgplein in Rotterdam werd gisteren het streetball masters gespeeld. Streetball, tegenwoordig vooral 3×3 genoemd, is de laatste maanden erg hot. Zo werd het NT mannen tweede van de wereld (ong. een maand geleden) en vorige week werd het dames NT nog derde van Europa.
In Rotterdam deden veel Binnenlanders mee. Uit dames 1 deed Michelle Zantman mee in een team met 3 Amazone speelsters. Zij behaalden en wonnen uiteindelijk de finale. Die finale wonnen ze van een combinatie Nederlands team waar Eva van Oosten in mee deed. Eva viel vorige week af voor het Nederlands team U16 (5×5), maar mocht nu das alweer voor ‘oranje’ uitkomen. Gabrielle van den Bosch deed samen met Lois Ottevanger, Serena Wetsteijn en Mandy Hagenaars mee. Zij strandden eerder dan de finale.
In een andere poule deed nieuwkomer Anique van Schijndel met 3 Helderse speelsters mee. Zij verloor helaas de finale van een team uit Haren. De kans op “revanche” komt snel, want de eerste competitiewedtrijd van ons U20 team zal tegen Haren zijn. In diezelfde poule deed ook nog een team van Binnenlanders mee: Tessa Rosendaal, Abigail de Moor en Annemarie van Herk.