Dorcas hulp & ontwikkeling en Red en Kind in Hart voor Barendrecht

Hart voor Barendrecht

Op dinsdag 16 juni gaat Hart voor Barendrecht in gesprek met Jan Jacob Hoefnagel van Dorcas hulp & ontwikkeling en Anki van Bruggen van Red een Kind in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.

In Nederland en in Barendrecht worden de regels tijdens de coronacrisis nu verder versoepeld. Maar hoe gaat dit in landen waar Dorcas en Red een Kind bij betrokken zijn?
Dorcas werkt aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Zij hebben liefde en hoop voor een ieder die in armoede leeft, buitengesloten is of in crisis verkeert. Zij geloven in de kracht van God, in het prachtige potentieel van ieder mens en in bloeiende gemeenschappen. Dorcas werkt in het Midden-Oosten, in Oost-Europa en in Afrika. Landen waar zij hoop brengen. Maar hoe te herstellen waar alles is verwoest?

Red een Kind, een christelijke organisatie geeft toekomst aan kinderen in armoede. Zij helpen kinderen en hun families om in zeven jaar blijvend uit armoede te groeien.
Voor een gezin in armoede maakt het krijgen van een koe, geit of een kip het verschil. Voor kinderen, hun ouders én hun omgeving.
Méér dan 10.000 sponsoren steunen al kinderen in armoede door kind sponsoring. Red een Kind werkt in Azië, India en Afrika en heeft een corona noodfonds voor noodhulp geopend. Wat hebben zij nodig om te kunnen blijven werken voor die allerarmsten? Wat zijn de gevolgen voor instanties als Dorcas en Red een Kind nu de pandemie ook daar rondwaart waar de nood als zo hoog is? Daarom wordt er op 28 juni een gebedszondag gehouden voor de wereld, waarin door de coronacrisis een grootschalige hongersnood dreigt in landen waar al een crisis gaande was.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4 in de ether, FM 105.9 op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, zie: www.hartvoorbarendrecht.nl