Estafette in Hart voor Barendrecht

Hart voor Barendrecht

Op dinsdag 12 november zijn twee maatschappelijke organisaties te gast in Hart voor Barendrecht. Linda Sanders, de lokale manager van de Barendrechtse Uitdaging en Ariane Verdoorn en Niko Pjetri, de oprichters van Kledingbank Uniek gaan met elkaar in gesprek.

De Kledingbank Uniek is uitgenodigd door de Barendrechtse Uitdaging om mee in gesprek te gaan. De missie van de Barendrechtse Uitdaging is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen stimuleren en om maatschappelijke organisaties te ondersteunen. Zij leveren een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Hier zijn al heel wat voorbeelden van te geven.  Zij zijn eigenlijk een bemiddelingsbureau, die het leefklimaat van Barendrecht willen verbeteren. Ruim twee jaar geleden is Barendrecht verrijkt met de Kledingbank Uniek. Voor mensen tot 120 % boven bijstandsniveau is er de mogelijkheid om  bij de Kledingbank langs te komen. De Kledingbank werkt voor die groep bewoners die van een minimuminkomen (stille armoede) moeten rondkomen.  Zij kunnen een extra steuntje in de rug goed gebruiken in de vorm van kleding of een (kinder)fiets. Ook geeft de Kledingbank op de verjaardagen van de kinderen  een verjaardagsdoos met cadeautjes. Hoe komen kleding, speelgoed  en fietsen  het winkelpand binnen? Werken er voldoende vrijwilligers om dit te runnen en hoe vaak zijn zij open. Met Linda Sanders en Ariane en Niko gaan we in gesprek hoe nog meer mogelijkheden te vergroten zijn tot een beter leefklimaat.  En zo wordt het stokje elke drie weken overgedragen aan een volgende organisatie.  Een belangrijke vraag is of zij in dit gesprek van elkaar leren? Dat is mede het doel van deze estafette.

Klik hier voor de estafette met Eiland Marlyne en de Barendrechtse uitdaging.


Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Het is te ontvangen op 106.4 FM in de ether en 105.9 FM op de kabel. Ook zijn wij te beluisteren op de apps van TuneIn en RadioNED. Voor meer nieuws, informatie of wilt u dit programma beluisteren? Ga dan naar www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nlSpotify en Apple Podcast.