Gemeenteloket goed gevuld van start

BARENDRECHT – Deze donderdag start het nieuwe seizoen van politiek radioprogramma Gemeenteloket op Exxact Barendrecht. In het programma worden lokale politieke kwesties besproken met burgemeester en wethouders, gemeenteraadsleden, maatschappelijke organisaties en betrokken inwoners.

Arend Wesdijk

Gemeenteloket bestaat inmiddels 3 jaar. Presentator Arend Wesdijk: “Het was een idee van Sacha Eikenboom, bekend van WeekendMixx. In het begin vertelde ik vooral over de nieuwste wetten waarmee inwoners van Barendrecht te maken zouden krijgen en gaf ik achtergrondinformatie over allerlei lokale politieke en gemeentelijke zaken. De nieuwste wetten komen nog steeds aan bod. Het algemene doel van het programma is om luisteraars te informeren en aan het denken te zetten over de lokale actualiteit.” Gemeenteloket verzorgt ook een lijsttrekkersdebat rond de gemeenteraadsverkiezingen, specials met wethouders en gezamenlijke uitzendingen met bijvoorbeeld Hart voor Barendrecht.

Terugblik 2018

De laatste uitzending was op 20 december 2018. Burgemeester Van Belzen en Barendrecht-kenner Arco van der Lee blikten terug op 2018. Ook deed Leonie Gravesteijn van De Schakel verslag van de laatste gemeenteraadsvergadering van dat jaar.

Vuurwerk, geweld en erfgoed

Inmiddels is alweer veel gebeurd en is de uitzending van deze donderdag weer goed gevuld. Gemeenteraadslid Martijn van Meppelen Scheppink van SGP/ChristenUnie is te gast. Hij stelde vragen over het vuurwerkbeleid van de gemeente. Ook vertelt Debbie Maas over de nieuwe meldcode huiselijk geweld die sinds 1 januari van kracht is. Debbie Maas is bestuurder van Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond. Maarten Ouwens vertelt over de commotie rond de Barendrechtse erfgoedcommissie.

Meer informatie

Gemeenteloket is elke donderdagavond vanaf 19.00 uur live te beluisteren op 106.4 FM (ether) en 105.9 FM (kabel) en via de app en livestream van Exxact Barendrecht. Meer informatie en eerdere uitzendingen zijn hier te vinden.

Beluister de volledige uitzending van donderdag 10 januari 2019:

In deze uitzending (alfabetische volgorde):
Gasten: Debbie Maas, Martijn van Meppelen Scheppink en Maarten Ouwens
Radiofragmenten: –
Redactie: Arend Wesdijk