Burgemeester Van Belzen, raadsvergadering en vrouwenquotum in Gemeenteloket

Huri Sahin en Jan van Belzen

BARENDRECHT – Burgemeester Van Belzen vertelt in Gemeenteloket van donderdag 7 maart over zijn rol als ‘Hoofd Stembureau’ en over de Stoere Stemmers van ASVZ. Leonie Gravesteijn van De Schakel doet verslag van de afgelopen gemeenteraadsvergadering en Huri Sahin vertelt over haar eerste blog als lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur.

Afgelopen dinsdag vergaderde de Barendrechtse gemeenteraad onder meer over hun ideeën voor de herontwikkeling van Borgstede, het binnenklimaat op Barendrechtse scholen, meer cameratoezicht bij op- en afritten van onze snelwegen en woningurgentie voor statushouders. Leonie Gravesteijn van De Schakel doet verslag.

Burgemeester Van Belzen is ook ‘Hoofd Stembureau’ en in deze rol verantwoordelijk voor een ordelijk verloop van de verkiezingen die in Gemeente Barendrecht plaatsvinden. Hij vertelt over een situatie waarin de verkiezingen niet helemaal goed verliepen, maar ook over het belang van de komende Provinciale Statenverkiezingen en Waterschapsverkiezingen op 20 maart aanstaande. Van Belzen vertelt bovendien over de Stoere Stemmers van ASVZ, die hij op 13 maart mag certificeren.

Huri Sahin is zelf politiek en bestuurlijk actief, onder meer sinds kort als lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur. Onlangs schreef zij haar eerste blog en koos daarvoor het vrouwenquotum als onderwerp. Aan de vooravond van Internationale Vrouwendag vertelt Sahin waarom het code rood is en waarom het verplicht stellen van een gelijke verdeling nodig is.

Als terugkerende rubriek komen de nieuwste wetten uit de Eerste Kamer aan bod, die daarmee binnenkort ook voor inwoners van Barendrecht van kracht worden. Deze uitzending staat in het teken van de trias politica, die momenteel deels onder druk staat.

Gemeenteloket is het politieke en gemeentelijke radioprogramma van Exxact Barendrecht. Het programma is wekelijks vanaf 19u00 te beluisteren op 106.4 FM (ether) en 105.9 (kabel) en via de livestream van Exxact Barendrecht.

Beluister hier de volledige uitzending van Gemeenteloket van 7 maart 2019:

In deze uitzending (alfabetische volgorde):
Gasten: Jan van Belzen, Leonie Gravesteijn, Huri Sahin
Radiofragmenten: –
Redactie: Hans van Hengel, Arend Wesdijk