Directeur Patrimonium en CDA-lijsttrekker te gast bij Exxact Barendrecht

25-11-2016, barendrecht, nieuwe wethouders, peter luijendijk foto rob kamminga

Donderdagavond 11 januari ontvangt radioprogramma Gemeenteloket (Exxact Barendrecht) de directeur-bestuurder van woonvereniging Patrimonium Barendrecht, Peter Manders, en CDA-lijsttrekker Peter Luijendijk.

Wethouder en CDA-lijsttrekker Peter Luijendijk. Foto: Rob Kamminga.

Wethouder Peter Luijendijk (CDA) is door zijn partij gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande. In de uitzending van 11 januari komt hij vertellen over de speerpunten van zijn partij voor Barendrecht. Luijendijk trad op 29 november 2016 toe tot het nieuw gevormde college van EVB, SGP/CU en CDA, nadat het eerdere college uit elkaar viel. Wil het CDA de gekozen koers na de verkiezingen voortzetten of moeten zaken juist anders geregeld gaan worden?

 

Peter Manders, directeur-bestuurder woonvereniging Patrimonium Barendrecht. Foto: Patrimonium Barendrecht.

Patrimonium Barendrecht
In 2015 is Peter Manders begonnen als directeur-bestuurder van woonvereniging Patrimonium Barendrecht. Sinds 2015 is de Woningwet aangepast en dit heeft nogal wat gevolgen voor woningcorporaties. Wat merkt Patrimonium van deze veranderingen en wat zijn de effecten voor huidige en toekomstige huurders?
Heeft de woningbouwvereniging nog wel voldoende mogelijkheden om betaalbare woningen te houden en bij te bouwen? Zijn de nieuwbouwprojecten vooral gericht op senioren of is er ook ruimte voor jongeren en starters? En willen deze projecten een beetje vlotten?
Hoe gaat de woonvereniging om met huurders die financiële zorgen hebben of overlast ervaren? En welke verantwoordelijkheid voelt zij voor de directe leefomgeving van huurders?
Onlangs heeft een werkgroep van huurders en commissarissen de woonvereniging geadviseerd om de woonvereniging om te vormen tot een stichting. Waarom is dat nodig en welke gevolgen heeft dat?

Gemeenteloket is elke donderdagavond vanaf 19u00 live te horen op Exxact Barendrecht, 106.4 FM en via exxact.nl. We ontvangen lokale politici, maatschappelijke organisaties en betrokken inwoners en gaan in gesprek over de Barendrechtse politiek en actualiteit. De uitzending van 11 januari 2018 is hieronder terug te luisteren. Of luister andere uitzendingen van Gemeenteloket terug.

In deze uitzending (alfabetische volgorde)
Gasten: Peter Luijendijk, Peter Manders, Wiljo Reijnders, Arjan Sullock Enzlin
Radiofragmenten: –
Redactie: Hans van Hengel, Sebastiaan van Mill, Arend Wesdijk