Het Kruispunt verwelkomt half miljoenste bezoeker

Het Kruispunt in Barendrecht
Het Kruispunt in Barendrecht

Nog geen drie jaar na de opening van het vernieuwde Kruispunt in Barendrecht hebben inmiddels maar liefst een half miljoen bezoekers het gebouw bezocht.  ‘’Dit is een kroon op ons werk’’, aldus Irene Pronk, directeur van Theater het Kruispunt. ‘’Deze bezoekersaantallen laten zien dat er behoefte is aan deze culturele ontmoetingsplek en dat steeds meer mensen ons weten te vinden.’’ Sinds de grootscheepse verbouwing in de zomer van 2016 biedt Het Kruispunt onderdak aan de lokale omroep Exxact Barendrecht, SPRUIT eten & drinken, Theater het Kruispunt, de Bibliotheek AanZet en Digitaal Dagblad B.V..

Het gebouw aan de Middenbaan bestaat dit jaar 25 jaar. Dit wordt uitgebreid gevierd op zaterdag 14 september met een groot feest. Voor Het Kruispunt staan twee podia waarop artiesten als Jim Bakkum, VOF de Kunst, The Bentleys en Sita (als Doornroosje) een voorproefje geven van hun voorstelling die in seizoen 2019-2020 in Theater het Kruispunt te zien is. Maar er treden ook lokale amateurverenigingen op,  de winnaars van Talent Stage laat van zich horen en DJ Perry zorgt voor de tofste muziek. De presentatie is in handen van ‘jakhals’ Sjoerd van Oortmerssen. Maak een rondje over de culturele markt op de Middenbaan en laat je inspireren en informeren door de vele (culturele) organisaties die Barendrecht rijk is. Kom een hapje eten of drinken op het terras van Spruit eten & drinken waar je eerste rang van alle optredens kunt genieten.

Tijdens de culturele opening is er niet alleen iets op de twee buiten podia te zien, maar zijn er ook allerlei andere activiteiten. Zoals een workshop persberichten schrijven bij Digitaal Dagblad, schminken, een meet & greet met Elmo, schuif aan bij de voorstellingen van Het Kleurfeest in de Bibliotheek en geniet van Hakim op het trappodium. Neem een kijkje in de studio van Exxact Barendrecht en ga op de foto in de bibliotheek van toen. Bezoek in het kader van 25 jaar Het Kruispunt de fototentoonstelling en ga mee terug naar de tijd ver voor dat het eerste beton gestort werd én bekijk de transformatie van het gebouw door de jaren heen in beeld. De fototentoonstelling wordt in samenwerking met de Historische Vereniging Barendrecht en Kijk op Welzijn Drukwerk gerealiseerd.

Het evenement is gratis toegankelijk en vindt plaats van 11.00 uur tot 17.30 uur in en om Het Kruispunt. Kijk op www.hetkruispunt.nl/25jaar of www.facebook.com/hetkruispuntbarendrecht voor het volledige programma.

Het Kruispunt is dé ontmoetingsplek voor Barendrecht en omstreken. Je kunt er ontspannen, studeren, lezen, genieten, luisteren, kijken en nog veel meer. In Het Kruispunt vind je de Bibliotheek AanZet, Exxact Barendrecht, Spruit eten & drinken, Barendrechts Dagblad en Theater het Kruispunt. Samen zorgen zij ervoor dat er altijd iets te doen is in Het Kruispunt.