Historisch drievoudig kampioenschap voor Heerjansdam E2

Afgelopen zaterdag heeft het voetbalteam E2 (JO11-2) van vv Heerjansdam een ultieme prestatie geleverd. Het won voor het eerst in de clubgeschiedenis de ‘Triple’. Het werd in het najaar 2016 overtuigend kampioen van de tweede klasse, in het voorjaar 2017 ongeslagen kampioen in de tweede klasse en won afgelopen zaterdag de KNVB-districtsbekerfinale van Drechtstreek E3 en bereikte daarmee een status van drievoudig kampioen, een onmiskenbaar historische gebeurtenis.

Het team won 4-3, bij een ruststand van 4-0. Doelpuntenmakers waren Jelle Teuben, Luca Rietveld, Mika Steijger en aanvoerder Tim Groenveld. Opvallend was dat er in deze zeer spannende en mooie finale twee sterke teams stonden, die aan beiden kanten opmerkelijk, aantrekkelijk en technisch voetbal lieten zien. Beide teams speelden op een attractieve wijze waarmee Nederland zichzelf in de jaren ’70 op de wereldkaart zetten. Hetgeen geen toeval bleek…

Johan Cruijff en Wiel Coerver als grote inspiratiebron
Viktor Steijger, trainer en coach van Heerjansdam E2 (JO11-2) en jeugdcoördinator, wijst naar de achterliggende verklaring achter de gevulde prijzenkast. ,,Dit succes is het vooral het succes van de hele club vv Heerjansdam. Er werd al drie jaar ingezet op met name techniekontwikkeling. Wij, de 18-jarige collegatrainer Koen Kloppenburg en ik, hebben met dit jeugdteam niets anders gedaan dan de beleidsmatige lijn, die al drie jaar door het (jeugd)bestuur in gang werd gezet te verfijnen, te concretiseren en op enthousiaste, planmatige en gedreven wijze ten uitvoer te brengen”.

,,Twee speerpunten in de ontwikkeling van onze E2-talentjes stonden centraal, waarbij de twee ‘Einsteins’ uit onze vaderlandse voetbalgeschiedenis als grote inspiratiebron dienen. De twee C’s die leiden tot bijzondere voetbalprestaties. De formule luidt: E=MC2. Vrij vertaald: Excellentie bereik je door de ideale mix van de twee Hollandse Meesters Johan Cruijff en Wiel Coerver. Immers, koppel het ideale leerplan en gedachtengoed van de legendarische techniekmeester Wiel Coerver aan Johan Cruijff, onze allerbeste voetballer ooit, tacticus en bedenker van totaalvoetbal, en je krijgt uiterst technische vaardige voetballers die attractief en aanvallend spelen volgens de oerprincipes van de ‘Hollandse School’. Zodoende stond talentontwikkeling en teambuilding aan de basis van het bijzondere succes van dit team. Of liever dreamteam dat in dit geval geen overdreven term is”, aldus trainer/coach Viktor Steijger en tevens teamsponsor met zijn training- en coachingbureau Optimaal Talent.

Het team kende een uiterst professionele staf met teammanager Annemiek Teuben en assistent-trainers/coaches Marco den Otter en Michiel Klop. Er was een trainingsopkomst van bijna 100% en bestond uit zeer gedreven, coachbare en leergierige kinderen met een uitstekende voetbalmentaliteit en honger naar techniektraining. Komende jaren gaat vv Heerjansdam verder met het doorontwikkelen en uitrollen van talentontwikkeling op technisch, tactisch, fysiek en mentaal gebied op alle niveaus van de F tot en met de D-pupillen.

foto:
Heerjansdam JO11-2 v.l.n.r.: Luca Rietveld, Tim van Spronsen, Tom Buitenhuis, Mika de Ridder, trainer Viktor Steijger, Mika Steijger, Tim Groenveld, Merlijn den Otter, Jelle Teuben, trainer Koen Kloppenburg en Mika Klop.