Maandag in “Met Van Mill door de middag” ZPB, Het Theehuys, HY Food Truckverhuur en “Geef een prentenboek cadeau”

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Het is weer tijd voor een nieuwe “Met Van Mill door de middag” op deze maandagmiddag. In deze eerste uitzending van de week gaan we spreken met Bart Sikkelerus van HY Food Truckverhuur, Daphne Plaizier van de PvdA over “Geef een prentenboek cadeau”, Saskia Geeve van Het Theehuys en de voorzitter Sjoerd Feenstra van Zwem- en Polovereniging ZPB. 

Bart Sikkelerus heeft een enorme carrière switch gemaakt een aantal jaar geleden. Hij is van een vaste kantoorbaan naar foodtrucks overgestapt. Deze Citroën HY trucks knapt hij zelf op en zet deze vervolgens in voor allerlei verschillende evenementen, markten en nog veel meer! Zo heeft hij ook een lange tijd bij het NS station in Barendrecht gestaan met zijn mobiele koffiewagen “Pure”. Hij gaat ons hier alles over vertellen vanmiddag in de uitzending!

PvdA Barendrecht steunt de landelijke actie “Geef een prentenboek cadeau” door 25 prentenboeken te doneren aan taalarme gezinnen. Deze landelijke actie is er om een bijdrage te leveren in de strijd tegen laaggeletterdheid door het prentenboek Woeste Willem aan te bieden voor slechts €2,50 bij The Read Shop op de Middenbaan en de Bruna in Carnisselande. Daphne Plaizier staat ons te woord over deze actie en gaat vertellen waarom deze actie zo belangrijk is, ook hier in Barendrecht. 

Het Theehuys in de Zuidpolder heeft sinds begin februari een nieuwe eigenaar. Binnen een maand tijd moest het Theehuys haar deuren sluiten. Nu de horeca weer volledig open mag is het Theehuys weer volledig geopend voor haar gasten. Hoe bevalt het de nieuwe eigenaar in deze gekke tijden? Saskia Geeve gaat ons hier alles over vertellen. 

Sporten is erg belangrijk voor ieder mens, de sportieve waterratten onder ons kunnen zich ook aansluiten bij een sportvereniging. Namelijk, ZPB de Barendrechtse Zwem- en Polovereniging. Zij trainen in het zwembad dat sinds kort weer open is. Hebben zij het water gemist? En hoe gaat het er nu aan toe? Voorzitter Sjoerd Feenstra kan ons hier alles over vertellen. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur. 

Terugluisteren uur 1 & 2 (ook via Spotify en Apple Podcast):


Terugluisteren via Spotify: uur 1 en uur 2.

Terugluisteren via Apple Podcast: uur 1 en uur 2.

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill