Vandaag in “Met Van Mill door de middag” finalisten CBS Groen van Prinsterer, Loods 38 en Juf Tineke van OBS De Driehoek

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Vandaag in ‘Met van Mill door de middag’  spreken we met met jong (ondernemend) Barendrecht. Aan het woord komen vier leerlingen van CBS Groen van Prinsterer met een finaleticket voor de Vakkanjers Challenge 2020. Verder komt in de uitzending Dineke van Meeuwen van het nieuwe initiatief in Loods 38. En Tineke Veenstra, leerkracht van groep drie op basisschool OBS de Driehoek over haar eerste schooldag. 

Vier leerlingen van CBS Groen van Prinsterer hebben een finaleticket weten te bemachtigen voor de finale van de Vakkanjers. Waarin leerlingen vakmanschap ontdekken en ontwikkelen aan de hand van opdrachten van landelijke opdrachtgevers. Onder begeleiding van Conny Westerhof staan Alisa van der Stoep, Robbin Corral, Joëlle van Wendel de Joode en Nazanin Sharifi in de finale met hun innovatieve idee. 

Loods 38 stamt uit de jaren zeventig en staat ondertussen al een tijd leeg. Dineke van Meeuwen zag hier een kans liggen om met een frisse blik nieuw leven te blazen in dit gebied. Ze wil een brug slaan tussen de bedrijven op dit terrein en de omgeving. De eerste activiteiten in samenwerking met onder andere onderwijs zijn al gestart. In de uitzending vertelt Dineke hier alles over. 

De basisscholen gaan vanaf vandaag weer volledig open, zo ook OBS de Driehoek. Juf Tineke Veenstra was al eerder in de uitzending om te vertellen hoe het op school was. Nu de scholen weer volledig open gaan verandert er een hoop. Juf Tineke gaat ons hier alles over vertellen. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat jong (ondernemend) Barendrecht te vertellen heeft? Luister dan maandagmiddag naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur. 

Terugluisteren uur 1 & 2 – ook via Spotify en Apple Podcast:

Terugluisteren via Spotify: uur 1 en uur 2.

Terugluisteren via Apple Podcast: uur 1 en uur 2.

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of liever stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill