Vandaag weinig kans op zon in Barendrecht

Vandaag zien we de zon in Barendrecht sporadisch, in de ochtend is het geheel bewolkt en valt uit de bewolking soms een beetje lichte regen. In de middag is het droog en zijn er enkele zonnige perioden. Aan het begin van de avond kan het opnieuw van tijd tot tijd licht regenen. De temperatuur loopt met enige moeite op naar 20 graden Celsius. Er waait een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuid en west, de windkracht is 2 tot 3 Beaufort.

Ook vrijdag wordt geen droge dag en is er eveneens weinig ruimte voor de zon. Het wordt hooguit 19 graden Celsius bij een matige zuidwestenwind (3 tot 4 Beaufort). Met name in de middag en avond kan het langdurig licht tot matig regenen. Het weerbeeld doet eerder aan de herfst denken dan aan de zomer!

Ook in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend regent het nog langdurig. De neerslagsommen kunnen in Barendrecht tot rond 10 mm. oplopen in 24 uur tijd. Pas aan het eind van de middag klaart het na koufrontpassage flink op en wordt het zonniger en droog. Met maxima rond 16 graden Celsius is het fris voor de tijd van het jaar. Normaliter is het eind juni een graad of 21. Het frisse weer wordt mede veroorzaakt en versterkt door de vrij krachtige noordwester die met een windkracht van 5 Beaufort door de Rotterdamse regio waait.

Ook zondag waait er een stevige noordwester (4 tot 5 Beaufort) en is het wisselend bewolkt. Aan het eind van de ochtend en in de eerste helft van de middag vallen er enkele stevige buien met een kleine kans op onweer. De temperatuur komt weer iets hoger uit met 19 graden Celsius.