Vrijdagmiddag in “Met Van Mill door de middag” de wethouders Schaap en Roopram, een jonge ondernemer, Arco van der Lee en Richard Carlebur (EVB)

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Het einde van week is in zicht, wij sluiten graag samen met jullie de week af in ‘Met van Mill door de middag’. Het is vrijdag en weer tijd voor twee wethouders: Cees Schaap en Reshma Roopram. Verder zijn in de uitzending te horen Jazz Weststrate over zijn initiatief The Social Table en Arco van der Lee met het nieuwtje van de week.

Jazz Weststrate is een jonge ondernemer met een hart voor de horeca. Jarenlang heeft hij in verschillende horecazaken gewerkt in Rotterdam, Barendrecht en zelfs Australië. Het coronavirus tref de horeca hard. Daarom bedacht deze ondernemer een efficiënte inrichting voor een terras. Een tafel die ervoor zorgt dat mensen voldoende afstand kunnen houden. Maar Jazz wilde een blijvend ontwerp – een tafel die ook ná de coronacrisis en het 1,5 meter-tijdperk efficiënt gebruikt kan worden.

Cees Schaap geeft een update over o.a. de recente ervaringen van Boa’s, biodiversiteit, klimaatadaptatie en riolering, zwerfvuil en het overleg met BVV.

Het is weer vrijdag en dus is het tijd voor het nieuwtje van de week met Arco van der Lee. Deze week is zijn oog gevallen op het feit dat in 2030 de eerste wijken in Barendrecht gasloos moeten zijn. Dit roept veel vragen op. Arco zal hier ons alles over vertellen.

Richard Carlebur (EVB) heeft raadsvragen gesteld over een nieuw rapport van het RIVM op basis van een advies van de WHO. Het RIVM neemt het advies van de WHO over en stelt dat de geluidsnormen voor omgevingsgeluid in het belang van de gezondheid omlaag moeten. Richard licht dit toe wat dit kan betekenen voor windturbines in Barendrecht. 

Reshma Roopram is de tweede wethouder die aan het woord komt. Zij geeft een update over de terrassen en de parkeersituatie op het Doormanplein. 

Nieuwsgierig geworden? Luister vrijdagmiddag naar “Met Van Mill door de middag” van 15.00 uur tot 17.00 uur. 

Terugluisteren uur 1 & 2 (ook via Spotify en Apple Podcast):

Terugluisteren via Spotify: uur 1 en uur 2.

Terugluisteren via Apple Podcast: uur 1 en uur 2.

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill