Vrijdag in ‘Met Van Mill door de middag’ Wethouders De Jonge & Luijendijk, Directeur Rekenkamer en Arco van der Lee

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Vrijdag 26 juni in ‘Met Van Mill door de middag’ zijn tussen 15.00 en 17.00 uur te gast wethouders Tanja de Jonge en Peter Luijendijk, directeur Paul Hofstra van de Rekenkamer en Arco van der Lee met het laatste nieuws. 

Arco van der Lee blikt in de uitzending vooruit naar 31 december 2020. In de commissievergadering afgelopen heeft de raad het hoofd gebogen over de toekomst van vuurwerk in Barendrecht. Barendrecht is benieuwd naar de gevolgen van de vuurwerk verboden in de gemeente om ons heen. Arco van der Lee vertelt ons hier meer over. 

Wethouder Peter Luijendijk is de eerste wethouder die een update geeft over zijn portefeuille (Onderwijs en -huisvesting, ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer en vergunningen WABO). Hierbij komt verkeersveiligheid in Barendrecht zeker aan de orde.

De Rekenkamer Barendrecht heeft onderzoek gedaan naar bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard. Uit dit onderzoek is gebleken dat Barendrecht hier weinig voordelen uit haalt. De rekenkamer maakt zich zorgen en doet een aantal aanbevelingen aan de gemeente Barendrecht. Paul Hofstra, de directeur van de Rekenkamer spreekt met ons over het Rekenkamerrapport ‘Grond voor twijfel’ dat donderdag 25 juni is gepubliceerd. 

Tanja de Jonge is de tweede wethouder die aan het woord komt. Zij geeft een update over wat er speelt binnen haar portefeuille (Lokale initiatieven, wijkgericht werken, duurzame gemeente en cultuur): de versoepelde maatregelen rondom de cultuursector in Barendrecht en de Warmtevisie voor Barendrecht.

Terugluisteren uur 1 & uur 2 (ook via Spotify en Apple Podcast):

Terugluisteren via Spotify: uur 1 en uur 2.

Terugluisteren via Apple Podcast: uur 1 en uur 2.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur. 

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill