Woensdag in “Met Van Mill door de middag” Lionsclub Ijsselmonde, Universiteit Wageningen over teken, TVB en vrouwenvoetbalteam

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Woensdagmiddag in ‘Met Van Mill door de middag’ nemen we je mee de sportwereld en de natuur in. We gaan namelijk in gesprek met Tom Westerink de technisch coördinator van RVVH Dames 1 & 2, Leon van der Wilk van Tennis Vereniging Barendrecht, Alfred Kool van de Lionsclub Ijsselmonde en bioloog Msc Hidde Hofhuis van de Universiteit Wageningen over teken in Nederland. 

Leon van der Wilk is de voorzitter van TVB en hij is trots! Elk jaar organiseert de club de zomerchallenge actie. Tot nu toe telde de vereniging 700 leden. 
Leon heeft goed nieuws te melden in de uitzending en hij gaat vertellen wat er zaterdag bij de vereniging gaat plaatsvinden.

Het vrouwenvoetbalteam 1 & 2 van RVVH in Ridderkerk gaat als een trein! Er wordt op het hoogste niveau gespeeld voor amateurclubs. De dames mogen nu weer samen voetballen en hebben het enorm naar hun zin. Tom Westerink, de technisch coördinator, gaat ons hier alles over vertellen. Ook heeft hij nog een oproep, let dus goed op sportliefhebbers!

Motto van Lionsclub IJsselmonde is: ‘Samen Werken, Samen Dienen’. Maatschappelijke betrokkenheid in praktische zin, helpen waar dat nodig is. Dat kan fysieke hulp zijn, maar soms is er gewoon ergens geld nodig om een goed doel te realiseren. Wat Lions bindt is dat ze graag de handen uit de mouwen steken. Woordvoerder Alfred Kool van Lionsclub Ijsselmonde gaat ons hier alles over vertellen. 

De teken zijn in opmars in Nederland, deze zomer zijn ze in grote getalen aanwezig in de natuur. Bioloog Msc Hidde Hofhuis van de Universiteit Wageningen weet hier alles van af. Hij gaat ons vertellen waar je op moet letten en wat je kan verwachten aankomende zomer. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur. 

Terugluisteren uur 1 & 2 (ook via Spotify en Apple Podcast):

Terugluisteren via Spotify: uur 1 en uur 2.

Terugluisteren via Apple Podcast: uur 1 en uur 2.

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill