15-19 mei: Week van Samen bouwen aan Barendrecht

Van 15 tot en met 19 mei praten raadsleden, collegeleden en ambtenaren op veel plaatsen in Barendrecht met inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers over de toekomst van Barendrecht. De vragen die zij zullen stellen gaan over wonen, werken, leven en bestuur in 2025. Burgemeester van Belzen: “De toekomst van Barendrecht gaat ons allemaal aan. Daarom moeten inwoners de kans krijgen ook hun visie te geven. We sluiten vooral aan bij bestaande bijeenkomsten en evenementen, waar we zoveel mogelijk mensen kunnen ontmoeten.”

Diversiteit in programma van Week van Samen Bouwen aan Barendrecht
De gemeente gaat onder andere op bezoek bij Stichting Kleurrijk, bij diverse scholen en bij Borgstede. Ook zullen zij mensen bevragen op het station, in sportscholen en op de markt. Daarnaast krijgen inwoners de mogelijkheid om ook online hun visie te geven op de toekomst. Na de Week van Samen Bouwen zijn er nog twee evenementen waar door de gemeente vragen gesteld worden over de toekomst van Barendrecht: de Veiligheidsdag op 17 juni en het Zomerfeest op 24 juni.

Met alle opgehaalde resultaten wordt in de zomer het geactualiseerde toekomstbeeld gemaakt. De gemeenteraad buigt zich hier vervolgens dit najaar over.