2e Open Podium Stichting Kasteel van Rhoon

Evenementen in Kasteel van Rhoon
Evenementen in Kasteel van Rhoon
Stichting Kasteel van Rhoon
Kasteel van Rhoon

Zondagmiddag 23 stond het 2e Open Podium op het programma in de tuinen van het Kasteel van Rhoon in de serie Kasteel Culinair en Cultureel. Ook dit keer was het maximale aantal plaatsen bezet, dus qua belangstelling wederom een succes.  Hoewel het er ’s morgens met het weer nog niet best uit zag. nam de organisatie vanwege de Buienradar voorspelling het risico en dat werd beloond. Zonder een druppel regen, wel een stuk koeler als de week ervoor, kon het evenement worden afgerond.

Ook deze editie weer veel verscheidenheid in optredens, van klassiek tot proza en moderne nummers werden gespeeld, gezongen en voorgedragen. Nadat de soundcheck akkoord was mocht Maarten van Lenteren ook deze editie weer op zijn manier de optredens aan elkaar praten en openen. Elly Bezemer en Han Ruigrok beten met ballads het spits af, en daar de volgende artiest op het programma had afgemeld mochten ze een heel blok van 45 minuten vullen met hun accordeon, gitaar, tin whistle en ukelele muziek.

Na de pauze proza en liedjes van Magda Haan en Willem Arends dat je “licht” kan noemen, gevolgd door een aantal klassieke nummers op cello, prachtig uitgevoerd door de pas 11 jarige Tudo Marin. Waarna er weer een moderner optreden op het programma stond van Nienke Maas, die met begeleiding van haar gitarist een prachtig nummer speelde.

Het derde en laatste blok werd ook dit keer gevuld met een optreden van Cock & Friends, een selectie uit een groep van 20 muzikanten, die samen muziek maken variërend van country tot blues en rock en alles wat daar tussen ligt, de Americana sound. Zolang het maar met snaarinstrumenten van doen heeft spelen ze het, deze keer met een viool er bij en zij vormden ook nu weer een perfecte  afsluiting van deze geslaagde middag.