Veertig dagen hoop en inspiratie in Hart voor Barendrecht

Hart voor Barendrecht
Voorganger Joseph Matheka Munyasya en zijn vrouw

Op dinsdag 28 februari 2023 zijn in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht Joseph Matheka en zijn vrouw Ria te gast. Met hem gaan we in gesprek over de 40 dagentijd, de periode van 6 weken voorafgaand aan Pasen. Dit jaar begint de 40 dagentijd op woensdag 22 februari, Aswoensdag en eindigt op donderdag 30 maart. Een weg van 40 dagen om na te denken, om te bezinnen. Bij jezelf nagaan wat jouw plek in de wereld is, wat de zin van jouw bestaan is in deze wereld. Een toeleven naar het Paasfeest. De Rooms Katholieke Kerk heeft een lange traditie wanneer het over de 40 dagentijd gaat. Bij de Protestantse kerken is daar in deze tijd meer aandacht voor gekomen. Voor velen is het ook een periode van hoop en inspiratie. We leven toe naar het feest van een nieuw begin. Jezus’ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen. Je inzetten om nieuwe hoop te bieden. Hoe gaan de kerken hier Anno 2023 mee om en hoe bereiden zij als gemeente zich voor op weg naar Pasen?

Hierover gaan we in gesprek met ds. Joseph Matheka, oorspronkelijk komend uit Kenia, predikant van de Evangelische gemeente WaterPortW4C. Zijn vrouw Ria zal veelal vertalen uit het Engels.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Zij is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, kanaal 924 op de kabel en via internet op www.exxactfm.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het na beluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda zie: www.hartvoorbarendrecht.nl