A29: Renovatie Heinenoordtunnel (A29): afsluitingen mei en juni 2023

foto: Heienoordtunnel van Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. Daarvoor is de tunnel regelmatig afgesloten. In mei en juni nog 2 weekenden en 2 nachten. Daarna gaat de Haringvlietbrug dicht en in augustus is de Heinenoordtunnel 4 weken in beide rijrichtingen dicht

Vermijd files, werk zoveel mogelijk thuis of reis met de fiets of het ov als het kan! Gaat u met de auto de weg op? Houd dan rekening met omleidingen en extra reistijd die in de spits kan oplopen tot meer dan een uur.

Afsluitingen mei 2023

De tunnel is afgesloten van:

 • vrijdag 19 mei 22.00 uur tot maandag 22 mei 05.00 uur richting Bergen op Zoom

Afsluitingen juni 2023

De tunnel is afgesloten van:

 • vrijdag 2 juni 22.00 uur tot maandag 5 juni 05.00 uur richting Bergen op Zoom
 • in de nacht van woensdag 7 juni op donderdag 8 juni van 00.00 uur tot 05.00 uur richting Rotterdam
 • in de nacht van donderdag 8 juni op vrijdag 9 juni van 00.00 uur tot 05.00 uur richting bergen op Zoom

De actuele planning met alle afsluitingen in 2023 voor het wegverkeer staan op de planningspagina

Omleidingen voor wegverkeer

 • Bij afsluitingen in de rijrichting Bergen op Zoom (van noord naar zuid) wordt doorgaand (vracht)verkeer omgeleid via de A15, A16 en A17. Lokaal verkeer naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 of via A16, A17 en A59. Verkeer naar Goeree-Overflakkee wordt omgeleid via de A15 en N57.
 • Bij afsluitingen in rijrichtingen Rotterdam wordt doorgaand (vracht)verkeer omgeleid via A17, A16 en A15. Lokaal verkeer van de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 en A16 of via A29 richting zuiden, A17 en A16.

 Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel tolvrij is.

 Advies weggebruiker

We treffen maatregelen om de hinder te kunnen beperken. Hinder beperken, kunnen we niet alleen. Daar is ook de hulp van de weggebruiker voor nodig. Om de extra reistijd te kunnen beperken en lange files te voorkomen is het advies:

 • Werk zoveel mogelijk thuis
 • Stel uw reis uit als het kan
 • Reis niet met de auto als het niet per se hoeft
 • Pak de fiets voor de korte afstanden en spaar voor kortingen en accessoires. Zie Ways2go.nl/heinenoordtunnel
 • Reis met het OV. De bussen rijden volgens de normale dienstregeling. U kunt in- en uitchecken met betaalpas en/of OV-chipkaart. Meer informatie vindt u op www.ovpay.nl.De dienstregeling voor de bussen is te raadplegen via connexxion.nl/renovatieheinenoordtunnel en via 9292OV.
 • Reis buiten de spits
 • Reis samen
 • Check de actuele verkeerssituatie op uw route (www.renovatieheinenoordtunnel.nl) voor u vertrekt en houd rekening met extra reistijd. Ook op de A16 en A17!

Gratis overtocht veerponten voor fietsers tijdens afsluitingen 

Tijdens de afsluitingen van de Heinenoordtunnel voor de renovatie is de overtocht bij de volgende veerponten gratis:

 • Veerpont tussen Nieuw-Beijerland – Hekelingen is gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren. Voor auto’s en voetgangers niet. Het veer vaart dagelijks van 05.30 tot 23.00 uur.
 • Veerpont Rhoonsveer is gratis voor (brom)fietsers en voetgangers. Deze pont vaart tussen Rhoon, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Oude Tol volgens de normale dienstregeling.
 • Veerpont tussen Puttershoek en Zwijndrecht is gratis voor (brom)fietsers en voetgangers.

Over de werkzaamheden

De tunnel wordt grondig gerenoveerd. We vervangen onder andere alle installaties en alles wat daarbij hoort. We maken een middentunnelkanaal, repareren en vervangen beton en vervangen de waterafvoer. Ook conserveren we het staal van de overgangen (zinkvoegen) tussen de tunnelelementen en vervangen we de lichtroosters, ledverlichting en het asfalt.

Meer informatie over de A29: renovatie Heinenoordtunnel

Meer informatie over de planning van de werkzaamheden en de renovatie van de Heinenoordtunnel vindt u op: www.rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel. Daar leest u ook welke maatregelen Rijkswaterstaat treft om de hinder te beperken en wat u kunt doen om files te voorkomen.

U kunt zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief waarin we u op de hoogte houden van werkzaamheden. De renovatie is ook te volgen via Facebook.com/Heinenoordtunnel

Voor het internationale wegverkeer is er een website in 9 talen: www.A29roadworks.nl

Kijk voor route-informatie op www.rwsverkeersinfo.nl of www.vananaarbeter.nl en voor de actuele verkeerssituatie op renovatieheinenoordtunnel.nl

Twitter: @Rijkswaterstaat of bel 0800 – 8002 (gratis)

foto: Heienoordtunnel van Rijkswaterstaat