Aan de slag, maar geen ervaring? Deze items zijn belangrijk op je cv

Aan de slag, maar geen ervaring? Deze items zijn belangrijk op je cv
Aan de slag, maar geen ervaring? Deze items zijn belangrijk op je cv

‘Ervaring’ is soms een onredelijke eis bij veel vacatures, want hoe kom je daaraan zonder baan? Toch kan deze eis omzeild worden door het vermelden van andere zaken op je cv. Een van de belangrijkste is een VCA opleiding voor VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers. Deze en andere diploma’s en vaardigheden trekken potentiële werkgevers niet zelden over de streep.

VCA voor algehele veiligheid op diverse werkvloeren

Er zijn talloze banen waarbij VCA als absolute pre wordt gezien. Het papiertje is niet bij wet verplicht, maar bezitters genieten wel de voorkeur tijdens sollicitatierondes. VCA is een diploma waarmee je kennis over algehele veiligheid op welke werkvloer dan ook vergaart. Solliciteer je als pakweg bouwvakker, schilder, schoonmaker, timmerman, laborant, vrachtwagen- of heftruckchauffeur? Kijk op de website In1keerVCA hoe je snel aan het felbegeerde document komt.

Rijbewijs

Dit pasje (vroeger aangeduid als ‘het roze papiertje’) wordt vaak vergeten op cv’s, maar is o zo belangrijk. Een rijbewijs zorgt ook voor niet-chauffeur banen voor de nodige flexibiliteit en wanneer je in het bezit bent van een eigen auto, is er tevens sprake van (gewenste) mobiliteit. Werken op locatie wordt hierdoor mogelijk, alsmede het doen van een boodschap of het vervoeren van materialen voor bijvoorbeeld een presentatie. Solliciteer je op een kantoorbaan, dan heeft het dus wel degelijk zin om je rijbewijs erop te zetten.

Social media skills

Bedrijven kunnen in deze eeuw niet meer zonder sociale media en dus zijn jouw opgedane skills op dit gebied een extra reden om je aan te nemen. Vaak weten mensen die op de vele platformen actief zijn beter wat voor content (teksten, foto’s, filmpjes) goed werkt dan de directeur zelf. Schrijf in je cv dus onder het kopje ‘Social media skills’ hoe bedreven je hierin bent en verkoop dit als unique selling point.

Schrijfvaardigheden

Schrijfvaardigheden show je op je cv met foutloos, origineel en aanstekelijk taalgebruik. Niet zelden is er een hele karavaan aan kandidaten die op dezelfde job azen, dus moet je cv opvallen. Diezelfde schrijfvaardigheden zeggen voorts iets over je intelligentie en vindingrijkheid. Elk bedrijf is bovendien gebaat bij goede reclameteksten.

Kennis van trends

Laat zien dat je de mensheid en zijn golfbewegingen nauwgezet volgt. Om continuïteit te waarborgen, profiteert elke onderneming gebaat van kennis van allerlei trends. Verwerk dit in je aanmelding, laat zien dat je middenin deze tijd staat en weet wat mensen beweegt. Soms zijn kennis en oplettendheid veel belangrijker dan welke werkervaring dan ook.