Aan eind van de middag kan het tijdelijk flink opklaren

Vanochtend vroeg wordt het na verloop van tijd droog. Het blijft geheel bewolkt in de eerste helft van de ochtend, pas in de tweede helft van de ochtend breekt de bewolking en gaat de zon af en toe schijnen. Er zijn forse stapelwolken met soms zon en aan het eind van de middag kan het tijdelijk flink opklaren. Bij ons in het westen blijft het tot zonsondergang zo goed als zeker droog. Het wordt maximaal 11 graden Celsius in Barendrecht. Er waait een matige wind, windkracht 3 tot 4 Beaufort uit het westen, later draaiend naar het noordwesten. Hierdoor is het voor het gevoel nog iets frisser.

Tijdens Paasavond en in de nacht naar Eerste Paasdag is het wisselend bewolkt met kans op een enkele Noordzeebui. Tijdens brede opklaringen daalt de temperatuur in het Rijnmond-gebied naar 5 graden Celsius en nabij de grond koelt het af tot iets boven het vriespunt.

Eerste Paasdag start de daglichtperiode wisselend bewolkt en op een enkel licht regenbuitje na blijft het droog. Er ontstaan al vrij snel stapelwolken, later in de ochtend uitgroeiend tot forse exemplaren. In de middag en in de eerste helft van de avond hebben we te maken met een mix van forse stapelwolken, zon en enkele buien (regen/hagel). Temperaturen rond 10 graden Celsius in de Rijnmond-regio. In de tweede helft van Eerste Paasdag verdwijnen de buien. De wind is westelijk, windkracht 3 tot 4 Beaufort en krijgt laat in de avond een voorkeur voor een noordelijke richting. Tijdens buien zijn windvlagen mogelijk tot 50 km./uur!

In de loop van de nacht naar Tweede Paasdag klaart het breed op en daalt de temperatuur naar een minimum van 4 graden Celsius. De wind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 en waait uit noordelijke richtingen.

Tweede Paasdag blijft het wisselvallig met forse stapelwolken. De buiigheid neemt in de loop van de dag toe en tijdens de buien is er kans op een onweersontlading, korrelhagel behoort ook tot de mogelijkheden. Het wordt hooguit 10 graden Celsius in het Rijnmond-gebied. In de avond neemt de buiigheid af en in de nacht naar dinsdag blijft het droog en daalt de temperatuur naar 2 graden Celsius in Barendrecht. De noord-noordwestenwind is overdag matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Pasen 2017 eindigt met windstilte aan het eind van de avond.