Aan het eind van de middag 7 graden in Barendrecht

weersvoorspelling

In de loop van de ochtend (vanaf circa 10.00 uur) klaart het sterk op en vooral vanmiddag schijnt de zon langdurig. Aan het eind van de middag is het een graad of 7. Vanavond is het (vrijwel) onbewolkt en helder. De wind waait uit het westen tot noordwesten en waait matig door Barendrecht, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Bij vlagen kan de wind tijdelijk vrij krachtig zijn, windkracht 5 Beaufort! Komende nacht neemt de wind geleidelijk verder in kracht af en blijft het (vrijwel) onbewolkt en helder. De temperatuur verandert nauwelijks, de minimumtemperatuur ligt rond 6 graden Celsius.

Morgen is het onbewolkt en schijnt de winterzon uitbundig. Er waait over het algemeen een matige noordwestenwind (3 tot 4 Beaufort) en het wordt met circa 8 graden Celsius op de Barendrechtse thermometers iets koeler dan tijdens de kerstdagen. Maar dit is nog steeds een graad of 3 warmer dan het langjarig gemiddelde voor eind december. Dinsdagavond neemt de wind af naar zwak, windkracht 2 Beaufort.

Aan het eind van dinsdagavond en in de eerste daghelft van woensdag is de luchtdruk opgelopen naar waarden boven 1045 hPa door een hogedrukgebied pal boven Nederland. Dit zou wel eens een luchtdrukrecord op kunnen leveren voor de maand december!

Ook woensdag blijft het op de meeste plaatsen in het Groene Rijnmond-gebied droog en is er geregeld ruimte voor zonneschijn. Met maximaal 2 graden Celsius komt de temperatuur op enkele graden onder het normale niveau uit voor de tijd van het jaar! De wind waait zwak uit richtingen tussen zuid en west met een kracht van 2 Beaufort!

Het bericht Aan het eind van de middag 7 graden in Barendrecht verscheen eerst op Barendrechts Dagblad.