Aanstaande dinsdag: Techniekfestival brengt de praktijk tot leven voor basisschoolleerlingen

Gemeente Barendrecht
Gemeente Barendrecht

De gemeente Barendrecht en de stichting Onderwijs Bedrijfsleven (SOB) trakteren 355 basisschoolleerlingen van Barendrecht op een techniekfestival. Dit festival, dat bestaat uit allerhande technische workshops, vindt plaats op dinsdag 25 september op het terrein van Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf, Londen 9 in Barendrecht. Het festival begint om 8.30 uur. De SOB hoopt op deze interactieve manier meer leerlingen te interesseren voor een technische opleiding.

De Barendrechtse wethouder van onderwijs Peter Luijendijk is enthousiast over het initiatief van SOB. “We zien een toenemende krapte van technisch geschoold personeel op de arbeidsmarkt. Als gemeente faciliteren we daarom graag de ontmoeting tussen ondernemers en hun toekomstige werknemers. Een positieve eerste kennismaking met de mooie wereld van techniek kan later net dat bekende duwtje in de rug zijn.”

Technische bedrijvigheid
Ondernemer Jan-Willem van Hellemond, eveneens bestuurslid van SOB, vindt Barendrecht de geëigende plaats voor het techniekfestival: “Er is in Barendrecht zoveel mooie technische bedrijvigheid. Het is fantastisch dat bedrijven zichzelf via de workshops aan de leerlingen presenteren.”

Marlies Kranendonk van CBS De Ark: “Voor de leerlingen biedt deze dag een kijkje in de ‘grote mensen wereld’, waar ze naartoe aan het werken zijn. Een sector die hen veel mogelijkheden biedt, waar ze op een concrete manier mee in aanraking mogen komen.”

Bedrijfsbezoeken
SOB Barendrecht verzorgt de match tussen ondernemers en onderwijs op het gebied van bedrijfsbezoeken en gastlessen. Leerlingen en ondernemers komen met elkaar in aanraking, onder het motto ‘de leerling van nu, is de werknemer van morgen’. Het is voor leerlingen een praktisch kijkje in de keuken.