Achtergrond: de toekomst van 3 gebouwen in Barendrecht

Barendrechts dagblad

BARENDRECHT – In de (nabije) toekomst kent Barendrecht 3 verzamelgebouwen, met allemaal hun eigen (maatschappelijke) functie. Iets waarin de gemeente Barendrecht – zeker in deze tijd – in uitblinkt, is in het investeren van goede voorzieningen voor haar inwoners. Waar bijvoorbeeld veel gemeenten juist op cultuur bezuinigen, zet de gemeente juist wel in op cultuur.


Gebouw Het Kruispunt

Het Kruispunt heeft het vernieuwende concept van bruidend cultureel centrum gekregen. Hierin zit theater Het Kruispunt, SPRUIT Eten & Drinken, bibliotheek AanZet en Exxact Barendrecht gevestigd. Verder worden door diverse partijen workshops gegeven en kan er gewerkt worden in het kantoor.


Gebouw Het Trefpunt

De grootste verandering is misschien wel de verhuizing van Exxact Barendrecht naar Het Kruispunt. Vanaf nu heeft Het Trefpunt vooral de functie als sociaal-maatschappelijk en historisch ontmoetingspunt. Met onder meer de buurtkamer, Vluchtelingenwerk en KijkOpWelzijn gevestigd in het pand.

Maar dat is niet het enige, ook de toneelvereniging, schaakclub en de Vereniging van Postzegelverzamelaars zijn gevestigd in Het Trefpunt.


Gebouw De Baerne

Sinds dit jaar zijn de muziek- en toneellessen hervat door de stichting Cultuur Lokaal. Deze worden voornamelijk in gebouw De Baerne gegeven, net als andere muzikale activiteiten, bijvoorbeeld de harmonievereniging.