Afwisseling van zon, wolkenvelden en buien in Barendrecht

Er is vandaag een afwisseling van zon, wolkenvelden en buien in Barendrecht. Het wordt 10-13 graden en er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag is er een mix van zon en stapelwolken. In het binnenland ontstaan buien. In de kustgebieden blijft het op een enkele bui na overwegend droog. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. De maxima liggen tussen 10 graden op de Wadden en 13 in het zuidoosten. In de loop van de middag trekken de buien naar het zuidoosten weg en wordt het overwegend droog.

Vanavond en komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het blijft overwegend droog. In het noorden is kans op een enkel buitje. Het wordt opnieuw een frisse nacht. In het oosten ligt de temperatuur iets onder het vriespunt. In de rest van het land liggen de minima tussen 0 en 3 graden. In het hele land komt het tot lichte vorst aan de grond. Lokaal kan een mistbank ontstaan.

Morgenochtend zijn er enkele wolkenvelden en zonnige perioden in Barendrecht. In de loop van de ochtend ontstaan stapelwolken en is er minder ruimte voor de zon. Het is overwegend droog. Morgenmiddag zijn er veel stapelwolken en af en toe is de zon te zien. De maxima liggen tussen 11 graden in het noorden en een lokale 14 graden in Barendrecht. Er staat een overwegend zwakke wind uit zuidelijke richtingen. Aan de kust kan een zeewind opsteken. Gedurende de tweede helft van de middag lossen de meeste stapelwolken op en is er veel ruimte voor de zon. Morgenavond en in de nacht naar zondag is het overwegend helder. De minima liggen tussen 1 graad in het oosten en 4 graden in het westen. In het binnenland vriest het aan de grond licht.

Zondag keert de lente tijdelijk terug met veel zon en lekkere temperaturen. De middagtemperatuur ligt tussen 17 graden in het noorden en een lokale 20 in het zuiden. De zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig. Het lekkere weer is van zeer korte duur, want in de loop van de middag neemt vanuit Zeeland de bewolking toe en in de avond gaat het regenen. In de nacht maakt de zuidelijke helft van het land de meeste kans op regen. In het noorden blijft het overwegend droog.(bron: weeronline)