Al meer dan 500 inschrijvingen 2e editie Hotel Ridderkerk Halve Marathon Barendrecht (15 + 16 oktober)

Organisatoren Renate en Marco op bezoek bij de crew van Exxact
Organisatoren Renate en Marco op bezoek bij de crew van Exxact

Een hardloopevenement voor jong en oud. Voor beginners en ervaren kilometervreters. Voor individuele lopers en bedrijventeams. Dit jaar pakt de organisatie van de Halve Marathon Barendrecht echt uit. Met nog iets meer dan 10 weken te gaan staat de teller alweer op 500 inschrijvingen. De 21.1 kilometer is net als vorig jaar de populairste afstand.

Op zaterdagmiddag 15 oktober wordt er hardgelopen in de Zuidpolder. De jeugd (vanaf 4 jaar) staat daarbij centraal, maar er zijn ook afstanden voor volwassenen. Onder andere een 1 Engelse Mijl sprintrace voor de snelste lopers uit de regio tot en met een 5 kilometer prestatieloop. De Kleine Duiker vormt hierbij het vrolijke middelpunt. Zeker voor de lopers die vorig jaar aan de 5 kilometer meededen, is de route dit jaar, geheel door de natuur, een grote verbetering.

Op zondagochtend 16 oktober starten de 10 kilometer en de halve marathon net als vorig jaar vanaf de atletiekbaan bij CAV Energie. De business teams worden ontvangen door KV Vitesse en voor de algemene kleedruimte wordt sporthal De Bongerd ingezet.

Ook de routes op zondag zijn een stuk aantrekkelijker gemaakt. Het bedrijventerrein Dierenstein en het pittige viaduct over het spoor zijn verdwenen en de lopers zien meer van Barendrecht. Op de heen- en terugweg lopen ze o.a. over de Middenbaan en door Park Buitenoord. Ook de Middeldijk is nu onderdeel van het parcours. Bewoners en supporters krijgen extra mogelijkheden om de deelnemers aan te moedigen en daarmee de beleving voor de lopers te vergroten.

Exxact Barendrecht is het gehele weekend aanwezig om de deelnemers én supporters een goed gevoel te bezorgen en de belangrijkste momenten vast te leggen.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.halvemarathonbarendrecht.nl. Voor het laatste nieuws volg ook de Facebookpagina www.facebook.com/halvemarathonbarendrecht