ALPHA Jeugd in Hart voor Barendrecht

Logo Hart voor Barendrecht
Logo Hart voor Barendrecht

Op dinsdag 10 maart zijn Nelleke Huijgen, Erik van Veelen en Karin Vink te gast in Hart voor Barendrecht.

In januari is er een Interkerkelijke Jeugd ALPHA van start gegaan met wel 60 jongeren in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. Er zijn zo’n 15 jongeren van 20 jaar en ouder als leiding om alles in goede banen te leiden.

Deze Jeugd ALPHA wordt gehouden in de Boerhaavelaan in een pand met mooie faciliteiten. En vanuit twee of drie kerken worden er kooksters gerekruteerd, omdat iedere ALPHA start met een maaltijd. Hier wordt dus gekookt voor minstens 75  jongeren!

In 2019 hebben een aantal mensen hun droom gedeeld dat tieners uit de kerken meer met elkaar in contact komen en dat zij een steviger relatie met God zullen krijgen. Zij zijn hiervoor samen gaan bidden en werven en in 2020 is de Jeugd ALPHA daadwerkelijk van start gegaan. Centraal staat de vraag wie Jezus is en om samen op zoek te gaan naar God en naar de zin van het leven en te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt.

Een Jeugd ALPHA bestaat uit 10 interactieve en gezellige avonden van 18:00 tot 21:30 uur.  Na het eten doen ze een tof spel en zingen met elkaar bij piano en gitaar o.a. Hilsongliederen. Ze luisteren naar een kort, inspirerend verhaal over het onderwerp van die avond. Daarna is er alle ruimte om hun vragen en gedachten te delen. En tot slot is er nog tijd om samen te chillen.

Met Nelleke, Erik, Karin en een aantal jonge deelnemers gaan we in gesprek over hun ervaringen na zo’n vijf avonden Jeugd APLHA. Wat leer je van het intensief omgaan met andere jongeren op deze avonden? Hoe bevalt het delen van levensvragen, de twijfels en de zorgen van jezelf en die ander? Lukt het om over de drempel te stappen en de vragen die bij je leven te vertellen? Hebben deze avonden een positieve invloed op je ontwikkeling? Helpen deze avonden om je onzekerheid en die van anderen te herkennen en te  erkennen?

We gaan met de initiatiefnemers in gesprek en zij vertellen wat hen drijft en wat leren zij van elkaar?

 


Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Het is te ontvangen op 106.4 FM in de ether en 105.9 FM op de kabel. Ook zijn wij te beluisteren op de apps van TuneIn en RadioNED. Voor meer nieuws, informatie of wilt u dit programma beluisteren? Ga dan naar www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nlSpotify en Apple Podcast.