Amerikaanse ambassadeur maakt kennis met groente en fruit bedrijven in Barendrecht

College met de Amerikaanse ambassadeur (Foto: Rob Kamminga)
College met de Amerikaanse ambassadeur
(Foto: Rob Kamminga)

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra bracht dinsdag 30 oktober een werkbezoek aan Barendrecht. Het bezoek startte bij de Barendrechtse groente- en fruithandelaren Olympic Fruit en Hillfresh, waarna hij door het college van burgemeester en wethouders een lunch kreeg aangeboden op het gemeentehuis.

Barendrecht is de bakermat van de Nederlandse industrie in groente en fruit. Deze kernboodschap heeft de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra vandaag vanuit verschillende invalshoeken meegekregen.

De directeuren Thijs van den Heuvel van Olympic Fruit en Hans van den Heuvel van Hillfresh informeerden de ambassadeur over de hoge kwaliteit en het vernieuwend vermogen van de Barendrechtse fruit- en groentebranche. Tijdens de rondleidingen bij Olympic Fruit en Hillfresh kreeg de Amerikaanse ambassadeur in Nederland informatie over het ontstaan en de toekomst van de industrie. Burgemeester Van Belzen vertelde de ambassadeur onder andere dat 25 procent van alle handel in groente en fruit plaatsvindt in Barendrecht. Daarbij gaf hij meteen aan dat er nog volop ruimte is voor meer.