Arco van der Lee en vv Heerjansdam in Podium Vis

Jos Vis
Jos Vis

Iedere dinsdag tussen 20.00 en 22.00 uur  biedt  presentator Jos Vis een podium aan veel interessante gasten, verenigingen en diverse organisaties uit Barendrecht en omstreken.

Tussen 20.00 en 21.00 uur: Doorgelicht met Arco van der Lee “Terug in Barendrecht”
In dit uur richt Jos de schijnwerper op Arco van der Lee, vanwege een opmerkelijke transfer. Vanaf 1 september is Arco namelijk weer veelvuldig met woord en daad te zien in Barendrecht.

Arco is op vele terreinen actief. Heeft interesse voor vele zaken zoals geschiedenis, politiek, mooie reizen en het Songfestival. Maar bovenal is Arco schrijver, journalist en verhalenverteller. Jarenlang volgde hij alles in Barendrecht voor Het Zuiden. Dit deed hij op secure en ingetogen wijze. Sinds 2017 maakte hij binnen de Persgroep een verplichte move richting Dordrecht. Hij werd coördinator bij de huis-aan-huis-edities Papendrecht Nieuwsblad en De Stem van Dordt. Daarnaast bleef hij uiteraard actief als verteller van historische verhalen bij RTV Rijnmond en tekstschrijver van de educatieve website van de Historische Vereniging Barendrecht.

Maar vanaf 1 september wordt er dus weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het journalistieke leven van Arco van der Lee. Hij gaat de Persgroep verlaten. Zijn veelzijdige journalistieke loopbaan gaat hij in Barendrecht voortzetten bij De Schakel! Het hoe en waarom in dit uur.

Tussen 21.00 en 22.00 uur: Het Sportcafé met vv Heerjansdam VE 1
Bij vv Heerjansdam heeft het veteranenelftal veel succes. De ene na de andere titel werd binnen gehaald. Het team werd zelfs in 2017 gekroond tot Sportploeg Zwijndrecht 2016. Ook wonnen ze de KNVB Beker.

De kern van dit succesvolle elftal voetbalt al vanaf de pupillen bij vv Heerjansdam. Jos heeft vanavond een aantal spelers te gast. André van Gameren, Wilbert van Engelenburg, Walter van der Burg, Marcel Alderliesten, Leon Heinsius, Björn Kalden en Chris van Soest komen alle verhalen van toen en nu van de gouden ploeg vertellen. Daarnaast brengen ze ook nog hun favoriete muziek mee.

De techniek van het programma is in handen van Sebastiaan van Mill

 


De live-uitzendingen van Podium Vis zijn iedere dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur te horen op Exxact Barendrecht. Het is te beluisteren via de ether op 106.4 FM in Zuid-Holland zuid, wereldwijd via exxact.nl, de gratis te downloaden app van Exxact Barendrecht in de App Store (Apple), Google Play (Android) en Windows Store (Windows)