Barendrecht ook volgend jaar in Tweede Divisie

Barendrecht speelt ook volgend seizoen in de Tweede Divisie. De rood-witten klopten zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd Jong Vitesse met 3-1. Door de zege is het verschil met de onderste plekken groot genoeg geworden voor een verlenging van het verblijf in de veelbesproken nieuwe afdeling van amateurs en reserveprofteams.

Trainer Adrie Poldervaart kon zateradg niet beschikken over Donny Navajas Sanchez, Bas Mourits en Moreno Marengo. Achterin werd Wilson Lima linksachter, Yorik van Deelen begon links op het middenveld. Voorin twee spitsen, Ramy Salem en Daniel Esajas.

Barendrecht begon sterk, al na vier minuten was de snelle Salem erdoorheen, zonder succes. De rappe linkspoot was een ware plaag voor de Arnhemse defensie. Na ruim een kwartier werd hij op de rand van het strafschopgebied neergelegd. De vrije trap werd door Tim Eekman fraai achter de Vitesse-keeper in de kruising gekruld, 1-0. Alweer doelpunt nummer tien voor de topscorer van Barendrecht.

Daarna reeg Barendrecht de kansen aan elkaar. Daniel Esajas had moeten scoren na een prachtige aanval over meer schijven, hij mikte over het doel. Ook ging de bal een keer naast. Aan de overkant kreeg Vitesse twee mogelijkheden, maar ook deze gingen er niet in.

Na de onderbreking mazzelde Barendrecht toen Vitesse de lat raakte. De thuisploeg had nog wel de overhand, maar veel kansen leverde dat niet op. Wilson Lima moest een kwartier voor tijd naar de kant, Richard Stolte was zijn vervanger.

Het venijn zat hem weer eens in de staart. Jong Vitesse kwam zes minuten voor tijd op 1-1 door een knap schot van Mohammed Osman. Barendrecht wankelde even maar sloeg in de eindfase toch nog hard toe.

Eerst was het uitblinker Ramy Salem die de 2-1 binnen schoot. De 3-1 in de extra tijd was nog mooier. Joey Jongman (foto) ramde de bal uit een vrije trap in een keer hard en hoog tegen de touwen. De twee zege in drie duels met Jong Vitesse was verdiend. Barendrecht hoeft niet meer naar beneden te kijken in de Tweede Divisie.

Barendrecht -Jong Vitesse 3-1 (1-0)
17. 1-0 Eekman, 84. 1-1 Osman, 89. 2-1 Salem, 90+2. 3-1 Jongman.
Scheidsrechter: Bijl. Gele kaarten: Salem (Barendrecht), Najah (Jong Vitesse)
Opstelling Barendrecht: Van Splunter; Eekman, Aarts, Van Dijk, Lima (75. Stolte); Jongman, Monster, Van Deelen, Winterberg (90. Bommeleyn); Salem en Esajas (86. Gomes Almeida).
Opstelling Jong Vitesse: Tomes, Lelieveld, Najah, Oude Kotte, Seedorf, Calor (71. Tavares Lopes), Fortes (46. Gouw), Osman, Daniël, Mercan, Koreniuk.