Barendrechters in Actie levert ruim 100 kerstpakketten op

Barendrechters in actie
Barendrechters in actie

De actieweek Barendrechters in Actie heeft meer dan 100 kerstpakketten voor minima-gezinnen opgeleverd. De afgelopen week konden inwoners uit Barendrecht producten inleveren waarmee kerstpakketten gemaakt werden voor gezinnen die een steuntje in de rug konden gebruiken.

Op drie inleverpunten in Barendrecht bracht men diverse voedings- en verzorgingsproducten, maar ook kerstversiering, kaarsen, decoratie en speelgoed. De pakketten worden verdeeld onder de cliënten van de Sociale Wijkteams, Stichting Kleurrijk, Stichting Vrienden voor Vrienden, Vivenz Thuisbegeleiding, Hospice de Reiziger, Stichting Pipa, Zorggroep de Toekomst, KijkopWelzijn, Kledingbank en de Voedselbank.

Zondag zijn de eerste pakketten uitgedeeld en dat leverde vooral blije gezichten op. ‘’We zijn trots op het resultaat. Het was de eerste editie, we moesten vooraf nog maar zien wat ervan ging komen maar het resultaat is echt geweldig’’, aldus de initiatiefnemers. De actieweek werd afgetrapt met een donatie van het College van B&W van Barendrecht.

De actie was een gezamenlijk initiatief van KijkopWelzijn, de Barendrechtse Uitdaging, Stichting Present Barendrecht en Het Kruispunt. Deze vier partijen willen alle inwoners bedanken voor de donatie. Ook gaat er een speciale dank uit naar alle bedrijven voor de giften en ondersteuning.

De pakketten worden de komende week verder verspreid door de diverse goede doelen onder hun cliënten.