Barendrechtse Pluim voor Caroline Boudewijns

In het bijzijn van burgemeester Jan van Belzen glunderde de Barendrechtse Caroline Boudewijns gistermiddag van oor tot oor. In de Dr. Schaepmanschool kreeg de conciërge een Pluim als blijk van waardering voor haar vrijwilligerswerk voor de school.

Mevrouw Boudewijns werkt 1 dag in de week vrijwillig als conciërge op de Dr. Schaepmanschool. Maar ook buiten werktijd is zij zeer betrokken bij de school. Regelmatig ruimt zij samen met haar man het glas dat op het schoolplein ligt op, zodat de kinderen de volgende dag weer veilig kunnen spelen. Ook spreekt zij de jeugd aan en vraagt hen alles netjes achter te laten. Toen zij signaleerde dat er ’s avonds brommers op het schoolplein kwamen, is dit adequaat opgelost met een slot op de grote ingang.

Ook heeft zij het schoolplein betrokken in de buurt WhatsAppgroep. Dankzij haar initiatief houden buurtbewoners gezamenlijk het schoolplein na schooltijd in de gaten en houden elkaar op de hoogte als er iets aan de hand is, zodat een probleem snel opgelost kan worden. Hiernaast was mevrouw Boudewijns vanaf de start betrokken bij de werkgroep die zich inzette voor het groene schoolplein. Als buurtbewoonster dacht zij mee over wat voor de buurt prettig zou zijn en hield zij buren hierover op de hoogte.

Burgemeester Van Belzen is trots op inwoners zoals mevrouw Boudewijns. “Wij koesteren inwoners zoals u, die zich op eigen initiatief dagelijks inzetten om de gemeente veilig, schoon en netjes te houden. Ik hoop dat u mensen om u heen inspireert om zich ook in te zetten voor de veiligheid en netheid van de eigen buurt.”