Barendrechtse Waarderingsspeld voor Wouter Gorter

Aangename verrassing in live-uitzending

Burgemeester reikt waarderingsspeld uit aan Wouter Gorter

Op vrijdag 27 december 2019 ontving Wouter Gorter tijdens het live radioprogramma “De Oliebollenshow” van Exxact Barendrecht een Waarderingsspeld uit handen van burgemeester Van Belzen. Hij kreeg deze gemeentelijke onderscheiding opgespeld als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor de lokale omroep in Barendrecht en vrijwillige inzet op andere vlakken. Hij toonde zich in de uitzending blij verrast door deze onderscheiding.

Wouter Gorter, radioman in hart en nieren, was ruim 30 jaar geleden een van de oprichters van de lokale omroep Barendrecht FM. Later heette de omroep Exxact FM en tegenwoordig Exxact Barendrecht. Onder zijn leiding is de lokale omroep uitgegroeid tot een voorbeeld voor veel andere lokale omroepen in Nederland, werd de prestigieuze Olon-award gewonnen en kwam een intensieve samenwerking met Radio Rijnmond tot stand. Ook heeft Exxact Barendrecht veel talent voortgebracht dat tegenwoordig ook landelijk te horen is. Wouter Gorter was naast oprichter ook bestuurder, programmaleider en penningmeester. Bij dit alles werd hij gesteund door zijn vrouw Yvonne Gorter. Zij heeft de financiële administratie verzorgd en gaf hem de ruimte om zijn werk als voorzitter te doen. Dit jaar, het jaar waarin de lokale omroep zijn 30-jarig jubileum vierde, heeft Wouter het voorzitterschap overgedragen aan Ed Verhage.

Wouter Gorter is ook buiten de radio maatschappelijk zeer betrokken. Zo was hij bestuurslid algemene zaken bij voetbalvereniging Smitshoek en was hij mede-oprichter van de businessclub Smitshoek. Vanuit het oogpunt van maatschappelijk ondernemen heeft hij in het belang van de club verbindingen gelegd tussen de vereniging en het bedrijfsleven. De Waarderingsspeld is een gemeentelijke onderscheiding die sinds 2002 bestaat met daarin het wapen van de gemeente Barendrecht.