Bent u al in de stemming? Of zweeft u nog?

Het ligt vast nog vers in uw geheugen. De verkiezingen voor de Tweede Kamer. Politieke partijen doen gedurende de campagneperiode al het mogelijke om zoveel mogelijk stemmen te winnen. Soms lijkt het wel: hoe opvallender, hoe beter!
Toen ik deze column over de Rabobank Clubkas Campagne zat te schrijven, zag ik een parallel met de verkiezingsperiode. Stichtingen en verenigingen uit Ridderkerk, Barendrecht, Rhoon en Heerjansdam, die bankieren bij de Rabobank zijn uitgenodigd om mee te doen met onze Clubkas Campagne.

In totaal hebben 73 clubs zich ingeschreven; eigenlijk zijn zij de politieke partijen. In deze periode voeren zij campagne. En ook dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Onder alle deelnemers verdeelt de Rabobank maar liefst € 50.000,-. Door actief en enthousiast campagne te voeren vergroten de clubs de kans dat de ruim 11.000 particuliere leden van de Rabobank op hen zullen stemmen. Niet alleen de sympathie die de clubs voor zichzelf weten op te wekken bij de leden van de Rabobank speelt daarbij een rol; ook het doel waarvoor de club een financieel steuntje in de rug kan gebruiken is van belang.

Bij de Clubkas Campagne is genoeg te kiezen. Of uw hart nu uitgaat naar sport. Of meer naar cultuur. Voor iedereen is iets te kiezen. Net als bij de verkiezingen. Steunt u een club die zich inzet voor verstandelijk beperkte mensen dan helpt u mee om de ambities van deze club te realiseren. Heeft u meer met sport, dan heeft u ook voldoende keus. In ieder geval draagt u met uw stem(men) op welke deelnemende club dan ook gegarandeerd uw maatschappelijke steentje bij. Heel dichtbij. In uw eigen regio. En misschien zelfs wel bij uw eigen club.

Bent u lid van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde, dan heeft u afgelopen dinsdag (28 maart) in de brievenbus uw stembiljet ontvangen. Met de unieke stemcode die daarop staat, mag u stemmen. Stemmen op clubs waarvan u bij deze verkiezing zeker weet dat zij een maatschappelijke toegevoegde waarde leveren. En u hoeft er de deur niet voor uit. Stemmen kan gewoon online. Bent u al in de stemming? Of zweeft u nog? Wacht niet te lang, want de stemperiode loopt maar tot en met 11 april a.s. Gelijk uw stem uitbrengen? Klik hier.
Angelique Suijkerbuijk