Bestel een ‘Beterboompje’ en geniet van een duurzame kerstboom

Terras van Café Clementine
Terras van Café Clementine

Nederlanders maken steeds vaker duurzame keuzes. Toch zetten we ieder jaar nog zo’n 2,5 miljoen kerstbomen op straat. “Dat moet anders”, dachten Frank en Alex. Daarom introduceerden zij twee jaar geleden BeterBoompje. Dit initiatief maakt het makkelijk en leuk om te kiezen voor een duurzame kerstboom die na de feestdagen terug in de grond wordt geplant. Iedereen uit de BAR-rego kan zijn duurzame boom online bestellen en daarna ophalen bij Café Clementine, het restaurant in de kas, direct naast station Barendrecht. Daar zullen dan ook een Winter Food Fair met allerlei heerlijkheden worden georganiseerd en diverse workshops die je kan volgen.

Wegwerpkerstboom de wereld uit

De missie van Alex en Frank is helder: de wegwerpkerstboom moet de wereld uit. In 2020 begon het duo met een website en een social media kanaal en vorig jaar kozen al ruim vijfduizend mensen voor een BeterBoompje. Een missie die helemaal aansluit bij die van Verse Grond, het gebied waar pop up Café Clementine is gevestigd. Hier wordt over een aantal jaren een duurzame woonwijk gerealiseerd met minder auto’s, veel groen en goede OV-verbindingen.

Crisiskorting en BeterBoompje Vol Liefde

Wil jij ook een duurzame boom, maar is jouw portemonnee minder goed gevuld? Met de ‘crisiskorting’ wordt het voor iedereen financieel aantrekkelijk om te kiezen voor een duurzame kerstboom. BeterBoompje organiseert dit jaar voor het eerst ‘BeterBoompje Vol Liefde’; een parodie op B&B Vol Liefde. Alex: “Singles kunnen zichzelf of een vriend(in) opgeven via onze website. Wij hangen de kandidaten in hartjesvorm in de ‘BeterBoompje Vol Liefde-boom’ op de pick up locaties. Als je naar de pick up komt, kan je meteen een date scoren voor de feestdagen. Niemand hoort alleen te zijn met kerst. Bovendien: als we met BeterBoompje mensen bij elkaar brengen zijn er in de toekomst minder kerstbomen nodig”.

Volop activiteiten bij Café Clementine

In december wordt er van alles georganiseerd bij Café Clementine. Er is een filmweek in de fruithal van 14-17 december. Kinderen mogen hun schoen zetten en  weer komen ophalen op 3 december. Op de zaterdagen 3, 10 en 17 december zijn er een Winter Food Fair en diverse workshops. Naast het ophalen van je BeterBoompje kun je op deze dagen ook houdbare producten doneren aan de Voedselbank. Alle info vind je op www.versegrond.nl.

Wil jij ook een duurzame kerstboom?

Bestel je duurzame BeterBoompje via www.beterboompje.nl en haal hem 3 of 10 december op bij Café Clementine aan de Spoorlaan 7 in Barendrecht  Je kan je boompje ook thuis laten bezorgen.