Boekenweek, sport en muziek bij Podium Vis

Presentator Jos Vis
Presentator Jos Vis

Iedere dinsdag tussen 20.00 en 22.00 uur biedt presentator Jos Vis een podium aan veel interessante gasten,  verenigingen en diverse organisaties uit Barendrecht  e.o.

Tussen 20.00 en 21.00 uur: Boekenweek en muziek

In dit uur geeft Jos een podium aan:

Tijdens de Boekenweek (23-31 maart) worden namens ViZi in de Bibliotheek  AanZet (in Het Kruispunt) een tweetal vitrines ingericht door de 4 gekozen heldinnen van Barendrecht met informatie over zichzelf en hun heldinnen. Een van die gekozen heldinnen, Loes van Weert,  is in de studio aanwezig om daar meer over te vertellen. In diezelfde bibliotheek wordt namens Vizi op donderdag 5 april (tussen 19.00 en 20.30 uur) een lezing gehouden over schrijfster Clare Lennaert(1899-1972). Zij schreef succesvolle romans, kinderboeken, columns en maar liefst 2 Boekenweekgeschenken. De lezing wordt gedaan door Petra Teunissen (o.a. voorzitter van Stichting Present) die een biografie over het leven van Clare heeft geschreven. Ook Petra is in de studio aanwezig om daar meer over te vertellen.

Zondag 14 april 2019 (tussen 13.00 en 17.00 uur)  is er in Het Kruispunt  een Muzikaal Café aan de Haven. Dit evenement wordt georganiseerd door Shanty Koor Rotterdam. Ook het Meezingkoor van de Harmonie Vereniging Barendrecht verleent haar medewerking. Het Shanty Koor bestaat alweer zo’n 23 jaar en bestaat uit ruim 65 leden. Samen met vier accordeonisten, twee gitaristen, twee banjospelers plus een Bodhan speler is het koor een welgeziene gast op diverse gelegenheden. Bekende en minder bekende  zeemansliederen staan op hun repertoire.

Het Meezingkoor is in 2005 opgericht en bestaat uit bijna 80 leden. Onder begeleiding van slagwerk, piano, basgitaar en accordeon zingt het koor “meezingers” die variëren van Goud van Oud tot leuke luisterliedjes. Net als het Shanty koor zingen zij ook zeemansliederen.

In de studio zijn Koos Barbier (namens Shantykoor Rotterdam), Yvonne van Kooten (namens het Meezingkoor) en wethouder Tanja de Jonge aanwezig. Zij komen alles vertellen over hun koren en natuurlijk over hun gezamenlijk optreden op 14 april.

Tussen 21.00 en 22.00 uur: sport en nieuw boek.

In dit uur richt Jos de schijnwerper op:  vv WCR uit buurgemeente Albrandswaard en het nieuwe boek “Wendbaar Werken”

Martin van der Grind is sinds een paar dagen officieel de voorzitter van voetbalvereniging WCR uit Albrandswaard. Martin komt zelf niet uit Rhoon, maar is inmiddels in zijn nieuwe gemeente bijzonder actief. Hij is namelijk ook actief in de lokale politiek. Wat drijft hem? Welke richting wil hij met WCR opgaan? Blijft zijn club spelen op het huidige sportcomplex? Kortom veel vragen die in de uitzending beantwoord gaan worden.

Ook Victor Steijger schuift aan. Samen met zijn drieling broers Erik en Stephen heeft Victor een nieuw boek geschreven “Wendbaar Werken”. De feestelijke presentatie van dit leerzaam en makkelijk leesbaar boek  vond plaats 14 maart. Viktor, ook bijzonder actief bij de vv Heerjansdam, komt de gedachten achter het boek vertellen en voor welke doelgroep het is geschreven en bedacht.

 


De techniek van het programma Podium Vis is in handen van Sebastiaan van Mill

De “live”uitzendingen van Podium Vis zijn iedere dinsdag vanaf 20.00 tot 22.00 te horen op Exxact Barendrecht :106.4 FM in Zuid-Holland zuid, wereldwijd via exxact.nl , de gratis te downloaden app van Exxact Barendrecht  in App Store (Apple), Google Play (Android) en Windows Store (Windows)