Boekpresentatie over Joodse onderduikers in Rotterdamse kerk

Bij The Read Shop op de Middenbaan is vrijdag 28 april een lezing over het nieuwe boek ‘De Orgelzolders – Onderduikers in de Rotterdamse Breepleinkerk’. Aanvang 19.30 uur.

Drie Joodse echtparen verbergden zich tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna drie jaar lang op de orgelzolders van een protestantse kerk op Rotterdam-Zuid. De koster, de dominee en hun gezinnen zorgden voor de onderduikers. Het jongste echtpaar kreeg een kind. Een Surinaamse oogarts ontpopt zich als gynaecoloog en samen met een Nederlandse verzetsvrouw helpt hij de baby ter wereld brengen. Allen overleven de Tweede Wereldoorlog.

Het boek waarin deze geschiedenis is beschreven, is op 19 april gepresenteerd in de Breepleinkerk. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan burgemeester Ahmed Aboutaleb. Er is ook een film in voorbereiding. Naar aanleiding van het verschijnen van het boek zullen auteur Anja Matser en rondleider/gids in de kerk Henk de Haan een fotopresentatie verzorgen van circa een uur op vrijdag 28 april bij The Read Shop Barendrecht, de boekhandel op de Middenbaan 82.

Toegang vrij. Aanmelden kan eventueel via barendrecht@readshop.nl of tel. 0180 – 617018.