Brand bedrijfspand Reuchlinhaven

Brandweer inzet Reuchlinhaven

Vrijdag ochtend omstreeks 08.30 werden bewoners van de wijk Havenkwartier in Barendrecht opgeschud door verschillende sirenes van hulpverleners. Een voorbijganger schrok toen zij met twee kinderen langs het bedrijfspand aan de Reuchlinhaven liep toen een raam sprong en vlammen eruit kwamen. Vervolgens zijn de hulpdiensten gealarmeerd.

Het betrof het bedrijfspand van Chef’s, op de hoek van de kruising met de Smithaven. Onlangs is deze döner en shoarma zaak tijdelijk dicht geweest wegens verbouwing. Sinds 3 weken was het weer geopend.

“Aangezien er boven de bedrijven appartementen zitten werd er groot opgeschaald. “  aldus wijkagenten Barendrecht. Er waren verschillende politie wagens aanwezig evenals de twee brandweerwagens van Barendrecht, een ladderwagen vanuit de Groene Tuin in Rotterdam, een officier van dienst en een vrachtwagen van logistiek met schone uniformen en zuurstofflessen.

Er was veel rookontwikkeling in het bedrijfspand, dit was doorgetrokken naar het naastgelegen pand. Deze is geventileerd door de brandweer. Binnen in het pand waar de brand ontstaan is, is veel schade. “Uiteindelijk bleek een elektrische bromfiets de oorzaak van de brand te zijn.” Melden de wijkagenten van Barendrecht op sociale media. Een medewerker vertelde dat de betreffende elektrische scooter nog geen 4 dagen oud was, deze was nog gloed nieuw.

Brandweer inzet Reuchlinhaven
Brandweer inzet Reuchlinhaven
Brandweer inzet Reuchlinhaven
Brandweer inzet Reuchlinhaven