Brievenbus Middeldijkerplein wordt verlaagd en verplaatst

Middeldijkerplein
Middeldijkerplein
De oranje brievenbus op het Middeldijkerplein wordt enkele meters verplaatst en iets verlaagd. Zo is hij beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel. 
De oplossing is het resultaat van praktisch optreden van de gemeente, PostNL en de Wmo-raad. Wmo-raadslid Ina de Ritter: “Het is fijn dat het zo kan.”
Eric Römers (Gemeente Barendrecht) bood aan om de brievenbus wat lager in de grond te zetten als ze de straat opnieuw inrichten. Dan kunnen mensen in een rolstoel, zoals Ina de Ritter, zelf een brief posten. De brievenbus komt daarvoor ook iets verder van de fietsenstalling te staan. Ina de Ritter: “Sommige ambtenaren zouden dat niet willen of eerst maandenlang gaan vergaderen, maar het is natuurlijk een kwestie van even afstemmen met de betrokkenen en klaar.”
In een regio mag vanwege de ARBO een beperkt aantal brievenbussen verlaagd zijn. Voorzitter Arend Wesdijk van de Wmo-raad was vroeger chauffeur bij PostNL en begrijpt dat goed: “Het is zwaar en onnatuurlijk om ze te legen, zeker als ze vol en zo laag zitten.” Op termijn haalt PostNL daarom de verlaagde brievenbus op bedrijventerrein Dierenstein weg. Wesdijk: “Het Middeldijkerplein gebeurt binnenkort al, omdat de straat toch open moet.”