BVV Barendrecht blijft puntloos met Pasen

Barendrecht heeft een bijzonder teleurstellend Paasweekeinde achter de rug. Na de onnodige nederlaag bij HHC Hardenberg (zaterdag, 1-0) verloren de rood-witten maandagmiddag met 4-1 bij de Koninklijke HFC in Haarlem. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart had een sprongetje kunnen en definitief afstand kunnen nemen van de gevarenzone, het blijft nu een middenmoter in de Tweede Divisie.

De oefenmeester kon in Haarlem weer beschikken over Danny Monster en Daniel Esajas, terug van een schorsing en een blessure. Barendrecht kende een dramatisch begin. Na vier minuten was het al 1-0 door een treffer van Gertjan Tamerus. Remy Salem kreeg snel daarop een kans maar miste. Binnen het kwartier moest Bas Mourits geblesseerd naar de kant, hij bleek na afloop zijn sleutelbeen te hebben gebroken. Richard Stolte was zijn vervanger.

Melvin Winterberg had een mogelijkheid, maar zijn inzet was niet krachtig genoeg. Aan de overkant maakte Tamerus er 2-0 van. Het was gelijk de laatste actie van de oud-prof, hij moest er geblesseerd af. Kevin de Visser maakte er nog binnen het half uur 3-0 van en daarmee was het duel eigenlijk al gespeeld.

Barendrecht probeerde nog wat terug te doen maar (grote) kansen voor onder anderen Tim Eekman, Daniel Esajas, Max van Dijk en Melvin Winterberg hadden geen resultaat.

Na de onderbreking maakte Dimitri Gomes Almeida, ingevallen voor Stolte, er 3-1 van. Zou Barendrecht nog een vuist kunnen maken? Nee, want het was al weer rap 4-1 door een rake vrije trap van invaller Jeffrey Sam Sin. Daniel Esajas was dicht bij een tegentreffer, maar de HFC-doelman redde. Al met al een vreugdeloze Paasmaandag in Haarlem.

Koninklijke HFC – Barendrecht 4-1 (3-0)
4. 1-0 Tamerus, 24. 2-0 Tamerus, 26. 3-0 De Visser, 69. 3-1 Gomes Almeida, 70. 4-1 Sam Sin.
Scheidsrechter Cairo.
Opstelling HFC: Boks, Timisela, De Visser, Opoku, Wilffert, Volkert, Morgan, Tamerus (25. Noordmans), Beeren (78. Haarmans), Boer (67. Sam-Sin), Sterling.
Opstelling Barendrecht: Van Splunter; Eekman, Aarts, Van Dijk, Van Deelen; Winterberg (81. Khaldi), Jongman, Monter; Salem, Esajas en Mourits (17. Stolte / 68. Gomes Almeida).