Coalitieakkoord in Gemeenteloket

Arie Kooijman (in minidebat met Peter Luijendijk)

Donderdag 31 mei is fractievoorzitter Arie Kooijman (GroenLinks) te gast in Gemeenteloket. Hij gaat in gesprek over het coalitieakkoord dat maandag 26 mei werd gepresenteerd.

GroenLinks is één van de zes partijen die samen een coalitie aangaan. Ze hebben daarmee de grote winnaar van de verkiezingen, EVB, uitgesloten van deelname aan de coalitie.

Het Coalitieakkoord 2018-2022 bevat vooral veel hoofdlijnen. De partijen willen de komende tijd met inwoners in gesprek gaan over de verdere uitwerking van dit akkoord. Op basis daarvan zou dan rond september 2018 het collegeakkoord gereed moeten zijn.

Tijdens deze uitzending zijn ook Coby van Deursen (PvdA) en Jacinta Floor (VVD) te gast. Zij namen in maart afscheid als gemeenteraadslid. Jacinta Floor komt binnenkort terug.

Gemeenteloket is het wekelijkse radioprogramma over politiek en gemeentelijke actualiteiten in Barendrecht. Het programma is elke donderdagavond vanaf 19u00 live te beluisteren op 106.4 FM (ether), 105.9 FM (kabel) of via de app of livestream van Exxact Barendrecht. Of beluister eerdere uitzendingen van gemeenteloket.