De Buurtjes maken improvisatietheater met kinderen

Jeugdimprovisatietheatergroep De Buurtjes uit Rotterdam heeft zondagmiddag 2 april de Barendrechtse jeugd in de theaterzaal van De Baerne bij CultuurLocaal avonturen laten beleven op het toneel. Ondanks de voetbalklassieker Ajax- Feyenoord was er een zaal vol ouders en kinderen die zich lieten meevoeren in de verhalen die ter plekke door de improvisatieacteurs werden opgezet.

Meer dan een uur lieten de kinderen zich meeslepen in doldrieste verhalen. Een drakenjong dat haar moeder kwijt was werd door de kinderen zorgzaam opgevangen en teruggebracht. Dat het jong af en toe vuur spuugde in alle richtingen werd op de koop toe genomen. Een volgende scene werd bedacht door de jonge Take, die graag een hardloopwedstrijd tussen vossen wilde zien. De acteurs van De Buurtjes lieten zich graag uitdagen en onder gejoel gingen de vossen met elkaar de strijd aan.

Voor de jarige Pien werd ter plekke een speelgoedwinkel bedacht waar de kinderen zichzelf tot kadootjes lieten omtoveren om Pien vervolgens te verrassen. Tot slot speelde een van de Buurtjes een veeleisende koning die zijn dienaren stuk voor stuk naar de gevangenis stuurde, maar dit moest bekopen met een kietelaanval door alle kinderen.

“Improvisatietheater prikkelt de fantasie van kinderen en ze zijn er ook ontzettend goed in,” vertelt Tessa Vugts van De Buurtjes – ook wel bekend in Barendrecht als Tante T. “Ze weten als geen ander wat een verhaal nodig heeft en kunnen er helemaal in op gaan. Dat hebben we vanmiddag weer mogen meemaken en we hebben er allemaal van genoten!”