De Diamantgemeente in Hart voor Barendrecht


Hart voor Barendrecht

Op dinsdag 5 maart zijn in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht interviews te beluisteren die op zondag 24 februari zijn opgenomen in de dienst van de Diamantgemeente in de Triomfatorkerk.

De Diamantgemeente is sinds januari 2019 de eigenaar van de Triomfatorkerk en zij behoort tot de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt. Het uitgangspunt voor deze gemeente is het geloof in Jezus Christus en samen dit geloof delen en uitleven. Kenmerkend voor deze gemeente is het grote aantal kinderen. De Diamantgemeente is een streekgemeente voor de Hoekse Waard en voor Pernis-Albrandswaard. Naast de zondagse diensten zijn er ook de wijk- en jeugdavonden, waarin wijkgenoten en jongeren elkaar ontmoeten, met elkaar meeleven en samen de Bijbel bestuderen. En nu met een eigen kerkgebouw willen zij Kerk in de Samenleving zijn. Al een heel aantal plannen staan in de steigers om hier handen en voeten aan te geven. De voorganger in deze dienst is ds. H. H. Scheffer van de NGK de Maranathakerk. Het thema in deze dienst is: “No longer slaves”, een thema gekozen uit Romeinen 8. Wij zijn geen slaven meer, maar waaraan zijn we wel verslaafd?

Hart voor Barendrecht bezoekt de komende weken regelmatig de kerken  en gemeenten die binnen Hart voor Barendrecht participeren. En zij gaan in gesprek met mensen die actief zijn in de dienst of gemeente.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Zij is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het nabeluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda zie: www.hartvoorbarendrecht.nl