De eerste Estafette in Hart voor Barendrecht

Zorggroep 'De Toekomst'
Zorggroep ‘De Toekomst’

Op dinsdag 10 september zijn twee maatschappelijke organisaties te gast in het Exxact radio programma Hart voor Barendrecht.

Zorggroep De Toekomst en Meliom van Stichting IJsselmonde-Oost gaan met elkaar in gesprek. Betty Guys en Sunita van der Werff van Zorggroep De Toekomst vertellen over de dagbesteding en individuele begeleiding die zij in Barendrecht aanbieden in de Oude Pastorie van de Dorpskerk. Dankzij deze begeleiding kunnen mensen langer thuis blijven wonen en worden de deelnemers in hun eigen kracht bevestigd en gestimuleerd. Zij nodigen Meliom van Stichting IJsselmonde-Oost uit om met hen in gesprek te gaan. Meliom is een Woonvoorziening en biedt Dagbesteding. Deze estafette komt elke drie weken aan bod in het radioprogramma. Nelleke Balsters van Meliom,  nodigt dan daarna een volgende organisatie uit om samen mee in gesprek te gaan. En zo wordt het stokje steeds overgedragen. Het is een nieuw initiatief. Wat zijn de voordelen als je elkaar als organisatie beter kent?

En welke mogelijkheden biedt deze kennis van elkaar voor bewoners en cliënten van beide organisaties?

Verder in de uitzending een telefonisch interview met Daisy Correia, de bevlogen zangeres van de fado, de hartstocht van de Portugese muziek. Op zaterdag  21 september zingt zij in Carnisse Haven, uitgenodigd door de  commissie Cultuur Carnisse Haven.

 


Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nl.