De Maranathakerk in Hart voor Barendrecht


Jacomien Glasbergen in gesprek met Ds. Herman Scheffer
Jacomien Glasbergen in gesprek met Ds. Herman Scheffer

Op dinsdag 14 mei zijn in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht interviews te beluisteren die op zondag 5 mei zijn opgenomen in de dienst van de Nederlands Gereformeerde Kerk in de Maranathakerk.

Het uitgangspunt voor deze gemeente is het geloof in Jezus Christus en samen verbonden zijn rondom de kern van het evangelie en daar zoveel mogelijk mensen bij betrekken. Kenmerkend voor deze gemeente is het flinke aantal jonge gezinnen en het is een streekgemeente voor Barendrecht en omstreken.  Naast de zondagse diensten zijn er ook de jeugd- en jongerenavonden, Bijbelkringen voor jongeren, ouderen en vrouwen, waarin ontmoeten, met elkaar meeleven en samen de Bijbel bestuderen de kern vormen. De voorganger in deze dienst is ds. Herman Scheffer, nu een klein jaar predikant van deze gemeente. Het thema in deze dienst is: “Keuzes maken”, met als tekst Johannes 20. De discipel Tomas heeft het moeilijk nu hij niet kan geloven dat Jezus is opgestaan. Tot hij Jezus ziet en de glans weer in zijn leven terug komt en zegt: “Mijn Heer en mijn God”. Ds. Scheffer stelt zich voor als Tomas en zo brengt hij het evangelie heel dichtbij.

Hart voor Barendrecht bezoekt de komende weken regelmatig de kerken en gemeenten die binnen Hart voor Barendrecht participeren. En zij gaan in gesprek met mensen die actief zijn in de dienst of gemeente.

 


Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Zij is te ontvangen op FM 106.4  in de ether, FM 105.9 op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het nabeluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda zie: www.hartvoorbarendrecht.nl