De nieuwe Global Mercy Ships in Hart voor Barendrecht dinsdag 23 februari

De nieuwe Global Mercy Ships Hart voor Barendrecht

Op dinsdag 23 februari zijn Carel Jansen en Alinda Lenting met nieuw informatie over Mercy Ships Rotterdam te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.

Mercy Ships bestaat al sinds 1978 en zij is in 2015 begonnen met de bouw van een nieuw ziekenhuisschip, de Global Mercy. Het schip is gebouwd in China, is174 meter lang, 28.6 meter breed en is 12 deks hoog.

Het schip heeft 6 operatiekamers en 200 bedden voor patiënten en met dit schip wordt de medische capaciteit verdubbeld. Professionals zoals chirurgen, verpleegkundigen, anesthesisten maken deel uit van 600 vrijwilligers. Zij zijn gewend samen te werken en ernstig zieke mensen te behandelen en te opereren en zij zijn gerekruteerd uit 20 verschillende landen. De Global Mercy is het  nieuwste én grootste civiele ziekenhuisschip ter wereld!

Met Carel Jansen  en Alinda Lenting gaan wij in gesprek hoe Mercy Ships Rotterdam dit schip na vijftien jaar bouwen omarmt. Zij zal in 2021 uitvaren naar Afrika en zich voegen bij het zusterschip Africa Mercy, om chirurgische kwalitijdszorg te bieden aan de allerarmste patiënten. Hoop en genezing maken het echte verschil.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, zie: www.hartvoorbarendrecht.nl

De nieuwe Global Mercy Ships