Debat over toekomst van Oude Dorpskern Barendrecht woensdag 23 februari 2022

Volop verkeersborden in de Oude Dorpskern van Barendrecht
Volop verkeersborden in de Oude Dorpskern van Barendrecht

De toekomst van de Oude Dorpskern van Barendrecht staat op woensdag 23 februari 2022 centraal tijdens een avond van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. De bijeenkomst moest twee maal worden uitgesteld door de coronamaatregelen. De avond kan nu toch plaatsvinden. De opzet is aangepast aan de actualiteit. Aan het begin van de avond wordt stilgestaan bij de Toekomstagenda voor het oude centrum van het dorp. Deze wordt toegelicht door wethouder Reshma Roopram. Alle lijsttrekkers van de politieke partijen gaan vervolgens in discussie over het betrekken van de bewoners bij de veranderingen die de komende jaren plaatsvinden. Het debat wordt geleid door Jos Vis.

Met de betrokkenheid van de bewoners gaat het niet altijd goed. “We praten honderduit maar onze adviezen worden in de wind geslagen en acties blijven uit”, stelt de vereniging. Wat willen de partijen daar na de verkiezingen aan doen? En hoe zien ze de rol van de vereniging?

Er is deze avond ook aandacht voor het 25-jarig bestaan van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

De bijeenkomst wordt woensdag 23 februari gehouden in de Dorpskerk, Dorpsstraat 146 in Barendrecht. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. De bijeenkomst is openbaar, wel zijn de dan geldende coronaregels van toepassing.

De avond is ook live te volgen op Facebook: ga naar de pagina ‘Dorpskern Oud-Barendrecht’, op: https://www.facebook.com/Dorpskern-Oud-Barendrecht-819065751448302