Demonstratie drugszaken vrijdag op de markt in Barendrecht

Markt

Drugsproductie en -handel, zorgfraude, witwassen, vastgoedfraude, mensenhandel en arbeidsuitbuiting. Het zijn voorbeelden van ondermijnende criminaliteit. Criminelen gebruiken daarbij legale diensten uit onze samenleving, bijvoorbeeld het krijgen van vergunningen of het huren van een pand. We noemen dit ‘ondermijning’, omdat het onze samenleving verstoort.

Samen met onze veiligheidspartners doen we als gemeente ons best om ondermijnende criminaliteit te signaleren, voorkomen en aan te pakken. Maar het duurt vaak even voordat dit soort criminaliteit ontdekt wordt. Daarom is de hulp van onze inwoners belangrijk. Wie goed oplet, ziet en merkt soms signalen die kunnen wijzen op ondermijnende criminaliteit. Onze inwoners zijn de oren en ogen van Barendrecht.

Om ze wat meer te leren over deze signalen, staat op vrijdag 8 december van 09.00 uur tot 15.00 uur op de markt op het Binnenhof een opstelling van een hennepkwekerij en drugslaboratorium. Inwoners en andere geïnteresseerden kunnen hier een kijkje nemen en vragen stellen aan deskundigen. Wat zijn de gevaren, hoe kan iemand iets in zijn/haar woonomgeving herkennen en wat moet iemand doen als er vermoedens zijn?

van barendrechtsdagblad.nl https://ift.tt/DKydCSr

Markt