Diaconaal Platform en Stichting Present in Hart voor Barendrecht

Hart voor Barendrecht
Hart voor Barendrecht

Op dinsdag 10 november zijn Jan Maasen van het Diaconaal Platform en Esther Dost van Stichting Present Barendrecht te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.

Het Diaconaal Platform wil in deze uitzending het estafette stokje doorgeven aan Stichting Present Barendrecht omdat zij in meerdere activiteiten samenwerken. Deze twee organisatie participeren beiden in Diacodoe en Samen Ouder Worden, maar vorig jaar ook in de  Vakantietas. Met Samen Ouder Worden is het de bedoeling dat de vrijwillige inzet voor en door ouderen versterkt wordt. Hiermee kan de verbinding tussen mensen verbeteren en eenzaamheid voorkomen, gesignaleerd of doorbroken worden. Tevens is Stichting Present Barendrecht druk bezig om het Kerstengelenproject voor 2020 te organiseren. Kerstengelen kunnen hun werk coronaproof doen. In deze tijd waarin veel mensen weinig de deur uit kunnen, is de behoefte aan een beetje aandacht groot. De welwillendheid onder vrijwilligers is ook groot. Stichting Present Barendrecht maakt met het Kerstengelenproject matchen tussen vraag en aanbod.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Zij is te ontvangen op FM 106.4 in de ether, FM 105.9 op de kabel en via internet op www.exxact.nl.

Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het nabeluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda zie: www.hartvoorbarendrecht.nl