Dinsdag 20 juli PODIUM VIS op Exxact Barendrecht

Podium Vis

Iedere dinsdag tussen 20.00 en 22.00 uur biedt  presentator Jos Vis een podium aan veel interessante gasten,  verenigingen en diverse organisaties uit Barendrecht. Met dinsdag 20 juli: PAK remasterd en FAB 1 en 2 met FAB4.

Vanavond is bij Jos te gast:

Politicus Dick Heijboer van EVB. Toch gaat Jos niet met hem praten over politiek. Nee de muzikale kant van Dick wordt belicht. Dick was begin jaren 80 als zanger samen met slagwerker Jochem Kroon de oprichter van de Barendrechts/Rotterdamse popgroep PAK

De bezetting van PAK in haar succesperiode bestond verder uit toetsenist Peter Tinke (die later met Jochem landelijk beroemd werd met het theatergezelschap “Het Groot Niet Te Vermijden”), gitarist Jan Willem Bijl, die een originele sound aan de stevige rock toevoegde en de altijd steady basgitarist Peter Kole.

PAK was succesvol in de jaren van de opkomst van Nederlandstalige popmuziek, zoals bands als Doe Maar, Klein Orkest, Goeie Doel, Toontje Lager.) Met hun eigen songs, waarvan een aantal in de studio professioneel werd opgenomen, slaagde PAK er altijd in met haar live optredens de zalen aan het swingen te krijgen.

Inmiddels heeft de band een aantal nummers geremasterd en is men zelfs bezig met nieuwe opnamen. Vanavond is daarvan een grote selectie te horen. Ook Jan Willem Bijl is in de studio aanwezig om over zijn aandeel in PAK te praten. Het grappige is overigens dat de gasten Dick en Jan Willem beiden een passie delen: The Beatles (FAB4). Ze hebben dan ook beiden nummers gecoverd van de The Beatles. Dick onder de titel FAB 1 covers en Jan Willem onder de artiestennaam FAB 2 (samen met Martin Bomhof). Ook de covers van The Beatles worden vanavond gedraaid. Kortom 2 uur swingende nostalgie!!

De techniek van het programma Podium Vis is in handen van Hans van Hengel.

De “live” uitzendingen van Podium Vis zijn iedere dinsdag vanaf 20.00 tot 22.00 te horen op Exxact Barendrecht :106.4 FM in de regio, Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, Tuneln, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd te zien via de live stream op live.exxact.nl en Ziggo Kanaal 36

Podium Vis